Mindenki megdöbbent! Őszintén vallott függőségéről az RTL Klub sztárja
Tihanyi-Tóth Csaba családját is kikészítette függőségével.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tihanyi-Tóth Csaba hosszú éveken át függő volt, a nehéz időszakról most beszélt először a nyilvánosság előtt.

A problémát egyedül, súlyos küzdelmek árán sikerült megoldania, mozgatórugója az elviselhetetlen lelkiismeret-furdalás volt.

Függő volt a Barátok közt sztárja

Senki nem gondolta volna, hogy a Barátok közt Lacija komoly gondokkal küzdött néhány évvel ezelőtt. Most lerántotta a leplet, és mindent kitálalt a közönségnek. Célja, hogy történetével segítsen olyan embereken, akik hasonló kínokat élnek át.

A sokféle szenvedélybetegség mellett a játékfüggőségről ritkán esik szó, pedig az is egy nagyon pusztító és veszélyes probléma. Tihanyi-Tóth Csabának volt szerencséje megtapasztalni, hogy milyen, amikor valaki nem tud szabadul egy olyan dologtól, ami őt és a családját is kikészíti.

Játékszenvedélye olyan szintű volt, hogy gyakran úgy lenullázta pénztálcája tartalmát, hogy egy egyszerű tejet sem tudott venni családjának. Nem volt képes egy kaszinó mellett úgy elmenni, hogy ne nézzen be legalább egy játék erejéig.

Így küzdötte le a problémát

Amikor már nem tudta elviselni a lelkiismeret-furdalást, amit egy-egy játék, illetve nagyobb pénzösszeg elvesztése után érzett, úgy döntött, véget vet függőségének.

Nem kért segítséget, saját technikákat alakított ki, amivel szép lassan, de javult a tarthatatlan helyzet.

Azzal kezdte, hogy nem közlekedett arra, ahol szembejöhetett volna vele egy játékgép vagy kaszinó. A másik sarkalatos pont az volt, hogy nem vitt magával pénzt, így teljesen kizárta, hogy játszani tudjon. Gondolatban folyamatosan győzködte magát, mindig felsorolta azokat a dolgokat, melyeket az eljátszott pénzen tudna csinálni.

Végül szenvedélyével szemben ő maradt felül. A végső lökést 1997. június 16-án egy nyeremény adta meg. Kártyajátékkal félmillió forintot nyert, ami akkor hatalmas pénznek számított. Úgy érezte, ezzel teljesült egyik álma, és ez egy jel arra, hogy felhagyjon a szerencsejátékkal. A pénzen alapította a Tihanyi Vándorszínpadot, és még egy kocsit is vett.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

Ezt is szeretjük