Szabó Győző már ezt is megmutatja: a színész egyáltalán nem szégyenlős
Nézd meg te is, miben lép a nyilvánosság elé a színész. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Június 12-én mutatja be a Thália Színház legújabb, Félúton a Fórum felé című darabját, mely igazi nyáresti kikapcsolódást ígér. Az ókori Rómában játszódó történet egyik főszerepében Szabó Győzőt láthatja majd a nagyérdemű.

Fotó: Kállai-Tóth Anett

- A Félúton a Fórum felé című darabban egy hetvenkedő, pökhendi alakot játszol.

- Egy római katona vagyok, aki gyakorlatilag megvásárolt egy szüzet, akiért most eljön. Ez a figura egy öntömjénező, beképzelt alak, aki magát mindenki fölé helyezi, aki csak úgy tudja elképzelni a világot, hogy ő van a középpontban, és akiért rajonganak a nők. Az egész világ a lábai előtt hever - legalábbis ezt képzeli -, és úgy gondolja, hogy a megvásárolt szűz is egyből bele fog szeretni.

A történet viszont úgy alakul, hogy ez korántsem lesz így. Nagyon hálás egy ilyen szerep: jó hangos karakter, amit lehet úgymond vastag ceruzával rajzolni. Nagyon sok mai, játékos elem fog belekerülni a produkcióba. Vida Péter az egyik főszereplő - Servulus, a rabszolga -, neki egyébként is gazdag eszköztára van, szeret mókázni, bolondozni, de nekem is lesznek szórakoztató jeleneteim. Amikor a rendező rám osztotta ezt a szerepet, azt mondta, hogy a Szentivánéji álomból ismert nagy amplitúdójú, bohóckodós karaktert keresi, amit jól tudok alakítani.

Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

- Pindroch Csaba is partnered ebben a darabban. Számos filmben játszottatok már együtt, de ritkán álltok egy színpadon.

- Pindroch Csabával barátok vagyunk, de eddig még csak egyszer játszottunk együtt. Más alkatú ember, mint én. Különbözőek vagyunk. Van az a típusú színész, aki nem szereti, ha tanácsokat adsz neki, sőt, van olyan is, aki magában dolgozik, és olyan is, aki csak a rendezőtől fogad el tanácsot.

Ezzel azonban szerintem semmi gond, mindannyian máshogy dolgozunk. Egyébként ebben a darabban sem találkozunk sokat Csabával, talán ha egy közös jelenetünk van. Főleg Vida Péterrel vagyok jelenetben színpadon, akit nagyon kedvelek, közös az öltözőnk is, úgyhogy szinte mindent tudunk egymásról.

- Mit szeretsz a legjobban ebben a darabban, és mi a legnagyobb kihívás számodra?

- Mindig szerettem volna egy ilyen nagy jelmezes, zenés darabban szerepelni. Van benne egy meglehetősen nehéz dalom, egy sokszereplős nagy entrée. Szeretem kihasználni a kellékeket és a jelmezemet, bár minél több van, annál nagyobb gond származhat belőlük. (nevet)

Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

A legnehezebb talán a koreográfia, a dalok, a dalszövegek. Bár nehezen énekelhető a szerep, biztos vagyok benne, hogy bele fogok rázódni. Egyelőre sok mindenre kell figyelni: most bekerült a díszlet, ami még csak akadályozó tényező, de hamarosan hozzászokunk. Az első díszletes, jelmezes próbák amúgy is nehezek szoktak lenni, mert sokszor ilyenkor derül ki, hogy mennyire teljesíthető egy adott koreográfia a végleges jelmezben és díszletben.

- Ez lesz a Thália utolsó bemutatója ebben az évadban. Mit fogsz csinálni a nyáron?

- A szokásos évi búvárkodást Egyiptomban idén nyáron is mindenképpen be fogom iktatni. Jön velem a kisfiam és a lányom is - egyhetes családi nyaralásra készülünk. Aztán elkezdem próbálni a szegedi szabadtérin a Tévedések vígjátékát. Nagyon várom már, hiszen bár sok ismerősöm és barátom van ott, biztos sok új emberrel megismerkedem majd.

Nagyon szeretem az ilyen nyári játékokat, mert kicsit munka és kicsit nyaralás is együtt. A próbák inkább a hűvösebb esti órákban vannak, nappal pedig lehet pihenni is. Olyan, mint egy fizetett nyaralás.

Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

- És szeptemberben indul az új évad, ami ismét mozgalmas lesz…

- Igen. Elkezdődik az Alul semmi szuperprodukció próbája a Thália Színházban, amiben az egyik főszerepet fogom alakítani Schell Juci és több más, nagyra becsült kollégám oldalán. Sokan azt gondolhatják a tévés és a filmes karaktereim alapján, hogy csak vicces produkciókban szoktam szerepelni, de ez színházban egyáltalán nem így van.

A Katona József Színházban és a Centrál Színházban is drámai szerepet játszom, amit nagyon izgalmas kihívásnak tartok. Ez az előadás is ilyen lesz. Itt nem a harsány és kacagtatós oldalamat kell megmutatnom. Egy komolyabb és mélyebb karaktert fogok megformálni egy olyan előadásban, ami sokkal inkább életszagú szituációkra épít, mint a mostani nagyszabású Broadway-darab.

Ezt is szeretjük