Ma lenne 77 éves Tamási Eszter! Az ország kedvenc bemondónőjét fiatalon vitte el a rák

Tamási Eszterre emlékezünk.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tamási Eszter nevére még ma is jól emlékszik az ország, pedig már évtizedek óta nincs képernyőn, a betegség korán elragadta. Megszokott, kedves hangja azonban még máig fülünkben cseng, ahogy bájos arcát sem felejtjük el soha. A műsorvezető, akit a Magyar Televízió Posztumusz Örökös Tagjának választott, ma ünnepelné 77. születésnapját.

Tamási Eszter 1938. április 20-án született Mezőtúron, egy nem kimondottan jómódú családba. Diákévei alatt színésznek tanult, később pedig statisztaként dolgozott a filmgyártásban. Bemondónői karrierjét egy előnyös fényképnek köszönhette, ami miatt felkeresték, és állást ajánlottak neki. 

A kamerák ölték meg?

Tamási Eszter először 1957-ben állt a kamerák elé, bemondóként és műsorvezetőként is dolgozott, vezette a Híradót, a Táncdalfesztivált, a Kodály énekversenyt és az Iskolatelevíziót is.

Bájos mosolya és kedves hangja elvarázsolta a nézőket, a tévéképernyőn keresztül számos férfi szívét ejtette rabul.

Utolsó nagy szerelmétől született egy lánya, akivel halála előtt együtt nyitottak üzletet. Sajnos nem sokkal a gyógynövénybolt megalakulása után kiderült, agydaganata van. A tumor ráadásul nem operálható területen fejlődött ki. 

1990-ben az orvosok mégis úgy döntöttek, műtéttel próbálják megmenteni Tamási Eszter életét.

A beavatkozás ugyan jól sikerült, de a műsorvezető szervezete még így sem tudta legyőzni a gyilkos kórt, 1991 decemberében meghalt. Mindössze 53 éves volt.

42 évesen ölte meg magát Lénárd Judit bemondónő - Képeken 4 tragikus sorsú tévés

Nézegess képeket!

Elolvasom

Korai halálának okairól elterjedt egy legenda rajongói között, amely szerint a katódsugaras kamerák által kibocsátott sugárzás miatt alakult ki nála az agydaganat.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Nem ő volt ugyanis az egyetlen tévés, aki súlyos betegség után, fiatalon távozott az élők sorából, kolléganője, Takács Marika 58 évesen hunyt el mellrákban. A szakemberek szerint azonban mindez csak híresztelés.

Fotók: Fortepan/Gárdos György és Rádió és Televízió Újság

Ezt is szeretjük