Szőke Zoltán kiszáll a Barátok köztből - 20 év után emiatt távozik a sorozatból
Szőke Zoltán, a Barátok közt főszereplője otthagyja a sorozatot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Távozik a Barátok közt egyik főszereplője. A főgonoszt, Berényi Miklóst alakító Szőke Zoltán az RTL Klub sorozatának egyik fő arca volt, az 1998 októberében indult széria alapcsapatának tagjaként több mint húsz éve játszik a Barátok köztben.

A Bors értesülései szerint az ötvenéves színész már egy ideje fontolgatja a távozását, azért hagyja ott a sorozatot, mert szerinte Berényi Miklós hidegfejű, számító, erőszakos karaktere nem összeegyeztethető a valódi, vallásos énjével.

Szőke Zoltán negyvenedik születésnapja után sok mindent változtatott az életében, elkezdett meditálni, és húsz év után, 2011 novemberében bejelentette a feleségének, két fia édesanyjának, hogy újra beleszeretett kamaszkori szerelmébe. Hivatalosan 2016 őszén váltak el. A színész és tinédzserkori szerelme, Annamária 2017 nyarán kötötték össze az életüket. 

szőke-zoltán-rtl-klub
Fotó: RTL Klub/Klinszky Gábor, Nagy Botond

A napilap azt írja, a Barátok közt huszadik születésnapi sajtópartiján, tavaly ősszel Szőke Zoltán kollégájuknak azt mondta, ha a forgatókönyvírók nem változtatnak Berényi Miklós karakterén, felmond. Egy stábtag a Borsnak azt mondta, a színész egy ideje a stáb előtt sem titkolta, hogy ráunt a sorozatban játszott szerepére. 

- Nem szeretne már rosszfiú lenni, azt mondja mindig, ez nem összeegyeztethető a privát énjével, és azzal a jellemfejlődéssel, amin ő maga az utóbbi években végigment. Kezdetben próbálták a sorozat készítői itt tartani, de magatartásán látszik, hogy mennyire eltökélt, így inkább elengedik - mondta a Borsnak az egyik stábtag, aki azt is hozzátette, még hónapokig látható lesz a sorozatban.

A sorozat sajtófelelőse, Szabó Péter szűkszavúan azt nyilatkozta, hogy "Zoli jelenleg is forgat, a távozásával kapcsolatos pletykákra nem szeretnénk reagálni".

A Barátok közt alapszereplői egykor és most

1998. október 26-án indult a Barátok közt. Az RTL Klub saját gyártású sorozata a mai napig sokak kedvence, rengetegen várják hétköznap esténként, hogy megtudják, hogyan bonyolódik kedvenceik élete a Mátyás király téren. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak húsz év alatt az alapszereplők.

Ezt is szeretjük