Egyáltalán nem sejtette! Repül a színpadról Csonka András
Exkluzív interjú!
Szirtes Tamás a Mary Poppins próbáinak nehézségeiről mesélt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kora ősszel kerül színpadra a Madách Színházban a Mary Poppins történeteiből készült musical magyar feldolgozása. A próbák már május óta folynak, ennek alkalmából pedig Szirtes Tamás, a darab rendezője számolt be a Feminának a próbafolyamatokról és azok nehézségeiről.

Szirtes Tamás monumentális darabot rendez
Tihanyi Ákos, a darab koreográfusa és Csonka András, Berti szerepében

A darab során felhangzó dalok a brit Cameron Macintosh által rendezett adaptáció fordításai, a színpadkép azonban elsősorban a Madách hagyományaira épül.

Kapaszkodó egy széteső világban

- Sokaknak a gyermekkora egyik kedvenc meséje a Csodálatos Mary, de a dramatizálás során belekerült egy fontos felnőttszál, ami egy szétesőben lévő házasság története. Mary csodatettei közül az egyik az, hogy végül ez a házasság egy új értelmet kap. Azt akarja sugallni ez a darab, hogy van remény az életben, érdemes hinni a partnerünkben - mondta el a rendező a musical szinopszisát a Feminának.

Rendkívül megnehezíti a dolgát, hogy egyszerre három szereposztással kell ugyanazt a darabot színpadra rendeznie, de úgy véli, a későbbiekben teljesen megtérül a belefektetett energia.

- Színházigazgatóként azt mondom, hogy üzemelés szempontjából ez egy csodálatos dolog. Soha nem marad el előadás, a kollégák pedig segítik egymást - mesélte.

Csúcsra jár a színházi gépezet

Az operaház fantomjának 2003-as bemutatása óta a Madách Színház sem társulat, sem technika szempontjából nem készített ekkora produkciót, a darab során például a Bertit játszó színész egy kötél segítségével a levegőbe emelkedik. Csonka András nem is sejtette, hogy a technika segítségével repülni is meg kell tanulnia a próbák során.

- Ilyenkor csúcsra jár a teljes színházi gépezet, meg kell mutatni, mit tud. Egy musicalszínházban a színpad minden négyzetcentimétere játszik, a színészek és a táncosok ragyognak a fényben, de mögöttük áll egy hatalmas színházi apparátus - tette hozzá a 67 éves Szirtes Tamás.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7GgwOcR6QEM
A három szereposztásban természetesen három Mary - Mahó Andrea, Oroszlán Szonja, Polyák Lilla - és három Berti játszik felváltva, így a táncos lábú kéményseprő szerepében Csonka András mellett Szente Vajkot és Sándor Dávidot láthatják a nézők.A gyerekszínészek között pedig ott található az a Patai Anna is, akit a Megasztár ötödik szériájában ismerhettek meg a nézők.
A Mary Poppins című musical bemutatóját 2012. szeptember 21-én, 22-én és 23-án tartják a Madách színházban.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence, facebook.com/Csonka András

Ezt is szeretjük