Felismered a 14 éves Szinetár Dórát? Fiatalkori fotót posztolt a sztár
Szinetár Dóra a '90-es években vált ismertté.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinetár Dóra a '90-es években vált ismertté, miután megjelent debütáló albuma Dóra címmel, rá egy év múlva kiadott még egy lemezt, ami a Mindenhol nevet viselte. A gyönyörű énekesnő és színésznő most ezekből az évekből posztolta ki a két albumborítót Instagram-oldalára.

Amikor a legelső lemeze megjelent, csupán 14 esztendős, a másodiknál pedig már 15 éves volt. Nagyon szép tinédzser lány volt, ezt pedig a rajongói is megjegyezték neki a közösségi oldalán.

"Szerintem akkoriban minden fiú szerelmes volt beléd", "milyen gyönyörű voltál, most is szép vagy", "gyönyörű fiatal lányból gyönyörű felnőtt nő lett", "hű, itt milyen szerelmes voltam beléd" - fogalmazták a kedves szavakat a kommentelők.

Nem csoda, hogy Szinetár Dóra már ilyen fiatalon érdeklődött a művészek világa felé, hiszen a szülei is szakmabeliek. Édesapja Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendező, édesanyja Hámori Ildikó Kossuth-díjas színésznő.

Legelső slágere a Buli után a takarítás című dala volt. Érdekesség, hogy a 42 éves sztár hosszú ideig nem szívesen beszélt az első két albumáról, viszont ezek olyan régen történtek, illetve annyi mindent átélt, hogy utólag visszagondolva most már büszke rájuk, ezt 2016-ban D. Tóth Krisztának mesélte el a DTK: Elviszlek magammal című websorozatban.

- Mai fogalmakkal élve kicsit olyan celebségnek éreztem ezt a "Buli után a takarítás" következtében fennálló ismertséget. Eleve az első lemez azért lett, mert volt a Rákóczi Kiadónál a Szandi, aki egy tehetséges énekes kislány volt, és kerestek neki egy konkurenciát - emlékezett vissza a kezdetekre.

A másik nagy lemezkiadó vezetője végül alkalmasnak találta Szinetár Dórát, miután megnézte az egyik színházi előadását. Miután a felkérésre rábólintott, két héten keresztül minden este egy hangstúdióban énekelte fel az első dalait. Nagyon jól érezte magát az album felvételén, kedves emlékek fűzik hozzá, ráadásul a dalok feléneklése sem okozott neki terhet, hiszen az ő hangjára írták meg a számokat. A debütáló album megjelenése utáni időszakot viszont nehezebben viselte.

- Miután ez a dolog megjelent, utána nem tudtam felszállni a 34-es buszra, és nem értettem az egészet, mert ha úgy vesszük, tulajdonképpen nulla energiabefektetéssel kaptam valami olyat, amit nem tudtam hova tenni.

Hozzátette, senki nem gondolta volna, hogy ekkora sikereket fog kamaszként elérni, hiszen már akkor is sok gyerekénekes volt, mégis az ő esetében valahogy jól sült el az időzítés. Akkoriban több mint 200 ezer példányt tudtak eladni a Dóra című lemezből, ami nagyon soknak számított. Szülei sem gondolták volna, hogy sikeres tinisztárrá válik, így fel sem merült bennük, hogy elmagyarázzák lányuknak a hírnévvel járó dolgokat.

Eszenyi Enikő ilyen dögös volt fiatalon

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett Eszenyi Enikő karrierje legelején.

Ezt is szeretjük