Nagyon Balaton
Több új fesztivál indul, és az LGT is fellép a Balatonünnepen! Válogass a hosszú hétvége programjaiból: koncertek, sport, gyerekprogramok, kulináris rendezvények. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyedülállóan tartalmas és színes ünnepi programmal készülnek az augusztus 20-át megelőző napokra a Nagyon Balaton című rendezvénysorozat szervezői.

Augusztus 18-20 között a Balaton Régió számos pontján szerveznek kulturális eseményeket és fesztiválokat. Az exkluzív programok között újra színpadra áll, és végre szabadtéren, Tabán-hangulatban koncertezik a Locomotiv GT Alsóörsön, ahol az egész napos program az LGT-ről szól. Lesz egy háromnapos, ingyenes családi- és sportfesztivál Zánkán, folkfesztivál Veszprémben, s egy szintén háromnapos dzsessz-sorozat, Lajkó Félix koncerttel, a Füredi Borhetek keretében.

Erre az időpontra költözik át a tihanyi ARTPlacc kortárs művészeti program, és még két izgalmas eseménnyel is bővül a paletta: Zamárdiban indul a Petőfi Rádió nevével fémjelzett Strand Fesztivál hazai és világsztárokkal, amely keretében többek között a Fall Out Boy, a Pendulum és Yonderboi is színpadra lép. Balatonvilágoson pedig, B my LAKE néven egy új elektronikus zenei fesztivál debütál a Club Aliga Kempingben, összesen 100 DJ-vel és live act-tel. Tour de Strand címmel pedig megrendezik az első balatoni átvízibiciklizést is.

LGT Fesztivál

Öt év szünet után 2013 elején egyedüllló sikerrel, négy teltházas Aréna koncerttel tért vissza minden idők legsikeresebb hazai zenekara, a Locomotiv GT. Bár akkor biztosra vettük, hogy az LGT egyhamar nem lép színpadra, nos, tessék, augusztus 18-án újra beindul a Zenevonat. Az előkészületekről és a tervekről Presser Gábor mesélt:

 - Hatalmas élmény volt számunkra és nagyon úgy tűnt, hogy a közönség számára is ez a négy koncert a Budapest Sportarénában. Csak egyvalami hiányzott, a szabadtér, a szabad levegő, a fűben heverő, zenére váró (vágyó) emberek, vagy már épp a zenét hallgató, velünk éneklő, napsütötte, vagy épp esőáztatta táncoló tömeg, vagyis az a régi Tabáni együttlét, az hiányzott nagyon. Annyira, hogy ugyan csak műfűvel, de szerettük volna beboríttatni az Aréna padlóját. Sajnos ott nem lehetett, de erre most nem is lesz szükség.

Megpróbáljuk a tabáni hangulatot visszaidézni a Balatonon, ideális terepen, Alsóörsön, ahol a természeti körülmények adottak. Csak össze kell jönnünk és már napközben elkezdhetjük az összehangolódást az esti LGT koncertre.
Ezért mondtunk igent a koncert szervezőinek felkérésére, és reméljük, hogy azok, akik jól emlékeznek a tabáni bulikra és azok, akik sosem voltak még, kíváncsiak lesznek és van/lesz kedvük úgy bulizni az LGT-vel, ahogyan anno a Tabánban…

Egész napra godoskodunk zenéről, fellépőkről, hogy az egész család jól meglegyen. Lesz zenebohóc, - ha más nem, akkor a Somló -, lesznek LGT-DJ-k, muzsikusok, artisták, szépségverseny, Ki tud nagyobbat ütni a dobra? verseny, körülbelül 16 órakor nyilvános LGT hangbeállás, a Világ legolcsóbb LGT butikja, és még mi minden…

És lesz valami, ami a Tabánban sosem lehetett: a jegyek árában ott a Balaton vize is, mert: szabad a csobbanás!
És először az LGT történetében, akinek kedve támad, a Balatonból is hallgathatja, még talán nézheti is (?) a koncertet - meséli Presszer Gábor.
Budapestről a helyszínre és vissza, zenés LGT különvonat és zenebuszok is szállítják a közönséget.

Balatonfüredi Borhetek

A Balaton Régió egyik legnagyobb hagyományú és legszínvonalasabb borfesztiválja, a Füredi Borhetek is része a Nagyon Balaton programsorozatnak. Három nap alatt igazán illusztris névsor mutatkozik be a füredi színpadon.

Jelen lesz Lajkó Félix és zenekara, a Vukán – Berkes – Kőszegi Super Trió, Babos Gyula, László Attila és Tátrai Tibor, a Hot Jazz Band, a Balázs Elemér Group, a Rozsnyai trió, a Szőke Nikolett Quartet és Berki Tamás.

További izgalmas programokért és információkért látogass el a www.nagyonbalaton.hu weboldalára.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2481882&banner=2481918&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük