Pánikroham tört rá! Megrázó élményéről vallott a magyar színész
Szente Vajk órákra beszorult házuk liftjébe, ez a rossz élmény ihlette később új színdarabját.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Adódnak furcsa szituációk az életben, sokszor a legfélelmetesebb és legmegrázóbb élményekből születnek a legjobb ötletek.

Így volt ezzel Szente Vajk is, a Madách Színház fiatal színművésze, akit egy megrázó élmény ihletett új darabja megírására.

Halálfélelem ihlette a darabot

A mindig mosolygós, optimista színész az RTL Klub Portré című riportműsorában elevenítette fel azt a sorsfordító pillanatot, amikor megfogant benne az ötlet, hogy megírja a Csoportterápia című musicaljét.

- Egyszer Londonból hazajövet beragadtam a házunkban a liftbe. Órákig vártam, hogy kijöhessek, és kezdtek rám törni a saját kis paranoiáim. A félelem és a klausztrofóbiás környezet sok gondolatot felszínre hozott bennem, sőt, végül egy egész történetet inspirált. Később rájöttem, bárkinek lehet ilyen-olyan defektje, a lényeg, hogy ezeket le lehet győzni - emlékezett Vajk.

A Csoportterápia című darab, melynek június 9-én lesz a bemutatója a Madáchban, a színész szerint rengeteg problémát felvet, köztük a legfontosabbat, hogy miként lehet a kilátástalan helyzetekből is kiutat találni.

Ő fordította a Disney-dalszövegeket

A fiatal színészről kevesen tudják, hogy korábban szövegíróként és műfordítóként dolgozott, az ő nevéhez fűződnek például a High School Musical harmadik részének dalszövegei, de Bereczki Zoltánnak és Polyák Lillának is írt már dalszöveget.

Vajk szerint a legtöbb ember egyszerűen nem mer szembenézni a félelmeivel, ő maga is sokat küzdött, míg átlépett a nehézségeken.

- Egy csomó ember úgy van vele, hogy lezárja az ajtót, behúzza az ablakokat, behúzza a függönyt. Ha nem reagál, nem éli meg a rossz élményt. Én ezeken már átestem, szép sorjában. Végül kinyíltak azok a kapuk, és elkezdtem önazonosan, őszintén élni - vallotta be.

A békéscsabai színész - aki véletlenül, meghallgatás útján került a Madách Színházhoz - nagy várakozással tekint a musical bemutatójára. Úgy véli, fontos, hogy a zenés terápia nem a fóbiákra koncentrál, hanem arra, hogy mindez leküzdhető.

Ezt is szeretjük