Karácsonyozz a Szegedi Szabadtérivel! (x)
Zenei élmény vagy színházi kalandok? Válassz kedvencet a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorából, és ajándékozz csillagfényes nyáréjszakákat karácsonyra!

Femina cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Közelegnek az ünnepek, Te mégis egyre csak a balzsamos nyárestékre tudsz gondolni? Csempéssz mediterrán hangulatot a karácsonyfa alá, lepd meg nyári színházi élményekkel szeretteidet a Szegedi Szabadtéri Játékokkal!

Szegedi Szabadtéri Játékok karácsonykor

Magyarország legnagyobb szabadtéri színpadán idén is exkluzív műsorpaletta várja a színház és a zene szerelmeseit. A Dóm téren különleges operett-opera gálával kezdődik az előadássorozat. A Holdvilágos éjszakán című esten a világ és a magyar nézők kedvenc opera- és operettslágerei hangzanak majd el neves énekművészek előadásában. A musicalek kedvelői pedig három produkció közül válaszhatnak a nyáron. Elsőként Michael Kunze és Lévay Sylvester musicalje, az Elisabeth érkezik három estére a Szabadtéri Játékokra. Az Erzsébet császárné életét színpadra álmodó, nagyívű történet a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház vendégelőadásában, Szente Vajk kiváló rendezésében kel életre a nagyszínpadon. 

Fizetett tartalom.
Fizetett tartalom.

Sissit újabb kalandvágyó hölgyek, a Chicago bűbájos bűnözői követik a Szabadtéri műsorán júliusban. A Velma Kelly és Roxie Hart tizenöt perc hírnevéről szóló dzsessz-sztorit 2022-ben olyan sztárok főszereplésével mutatták be Fesztivál történetében először, mint többek között Janza Kata, Ónodi Eszter vagy Nagy Ervin. John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse modern köntösbe öltöztetett klasszikusát következő nyáron újra láthatja a közönség, ezúttal három alkalommal. 

Augusztusban pedig egy vadonatúj worldmusical ősbemutatója pezsdíti fel a szegedi estéket. Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című előadásában valódi sztárszereposztásban elevenednek meg a több, mint kétezer éves történetfolyam legszebb és legizgalmasabb mozzanatai. Az augusztus 11-i ősbemutató után további négy estén keresztül dzsinnek, hősök és hercegnők népesítik be a Dóm teret, feledhetetlen kikapcsolódást ígérve minden musicalrajongónak.

Fizetett tartalom.
Fizetett tartalom.

Az Újszegedi Szabadtéri árnyas fáktól ölelt színpadán is magukkal ragadó programok sokasága várja a nyári kultúrkalandokra vágyókat! A fergeteges koncertsorozat vérbeli zenei veteránokkal veszi kezdetét. Június 28-án Zorán, majd egy hét múlva Demjén Ferenc koncertezik ifjak és örökifjak örömére az újszegedi Ligetben. Júliusban ezután igazán egyedülálló, sokszínű zenei világokba kirándulhatnak a Szabadtéri nézői. Palya Bea különleges, népi- és világzenei ihletésű muzsikája után valódi világsztár, Al Di Meola Grammy-díjas gitárvirtuóz kápráztatja el fúziós dzsessz, latin és funk hatásokban gazdag dallamvilágával az érdeklődőket. Augusztusban az Omega „Naplemente” emlékkoncerten Debreczeni Ferenc „Ciki”, az Omega Testamentum Zenekar és az Omega Szimfonik Zenekar mellett olyan neves fellépők idézik majd fel a legendás együttes dalait, mint Király Linda, Bolyki Balázs és a Bolyki Soul & Gospel kórus, Szabó Győző, Lepés Gábor „Lepe” és Feke Pál. Ezután a hazai alternatív rock kedvenc fenegyerekei, a Kispál és a Lovasi változtatják fergeteges házibuli helyszínévé az újszegedi színpadot, főleg a korai Kispál és a Borz-dalokból szemezgetve, Babcsán Bence különleges szaxofonjátékával megfűszerezve. Végül a klasszikus operettmuzsika és a cigányzene kedvelőinek Dolhai Attila, Oszvald Marika, Fischl Mónika és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái kedveskednek a Zenére fel! című koncerttel, amelynek hangulatát a Budapest Folk Dance táncosainak látványos koreográfiái emelik a tetőfokára.

Fizetett tartalom.
Fizetett tartalom.

Fergeteges estek sokasága vár jövőre is a napfény városában! Tudj meg többet az exkluzív előadásokról a Szegedi Szabadtéri Játékok honlapján, válts jegyet kedvenceidre, és tervezgesd a forró nyáresti élményeket már az ünnepi asztal mellett!

(Képek forrása: Szegedi Szabadtéri Játékok)

Ezt is szeretjük