Visszatért a Magyar Televízió legendás bemondója! Emlékszel rá?
Íme, Szalóczy Pál
Szalóczy Pált két éve cserélték le, de a rajongók összefogtak érte.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szalóczy Pál hangja hosszú éveken át volt hallható a tévében, a rádióban, valamint a metrók és a vasútállomások hangosbeszélőiből.

Aztán két éve lecserélték, ám a 67 éves bemondóért összefogtak a rajongók, így az új metrószerelvényekben ismét az ő hangja szól.

Két éve lecserélték

Szalóczy Pál 1945-ben született Budapesten. Híradósként és bemondóként hosszú évekig a Magyar Televízió munkatársa volt. Már évek óta nyugdíjas, de a legutóbbi átalakításokig dolgozott a Magyar Rádióban is.

Mindezek ellenére csak azután lett igazán ismert, hogy a metró és a vasút hangja lett.

- Kérem, vigyázzanak, az ajtók záródnak - hangzott el a metróban az ő hangján, csakúgy, mint az, hogy: a Moszkva tér következik.

- A kettes vágány mellett, kérem, vigyázzanak - ezt pedig már a MÁV felkérésére mondta fel.

Hangját két éve lecserélték, a metróban azóta egy női hang tájékoztatja az utasokat. A retró hang azonban annyira népszerű volt és maradt azóta is, hogy egy Facebook-csoport alakult, követelve, hogy vegyék vissza a bársonyos orgánum tulajdonosát. Erre a lánya hívta fel az egykori bemondó figyelmét. 

Facebook-bejegyzés

Végül mégsem ez a kezdeményezés, de a közösségi oldal segítette hozzá ahhoz, hogy ismét felkérték őt. Miután ugyanis munka nélkül maradt, a Facebookon tette közzé, hogy állást keres.

- Kedveseim! Ismerős és (még) ismeretlen ismerőseim! Úgy döntöttem, hogy egy (apró) hirdetést teszek közzé: "az ország legismertebb hangja" (nem én találtam ki!!!) ELADÓ, BÉRBE VEHETŐ! Merthogy a királyi rádió már nem tart rám igényt, én meg még dolgozni szeretnék! (Hülye vagyok?) Különösen a szakmabéliek figyelmébe ajánlom magamat, mert ők talán jobban tudják, mi (mindenre) vagyok használható. De bármit vállalok, ahol "hang"-ra van szükség! - olvasható Szalóczy Pál bejegyzésében.A felhívásnak köszönhetően ismét stúdióba vonult, és elmondta a BKV utastájékoztató szövegeit. Szeptember elejétől a budapesti Örs vezér térről már az ő hangjával indultak útnak az új metrószerelvények: az állomások neveit ő, a figyelmeztetéseket egy női hang mondja.

Fotó: Szalóczy Pál/Facebook, TV2 Aktív

Ezt is szeretjük