Váratlanul elhunyt a 49 éves magyar olimpikon - Kétszer próbálták újraéleszteni

Elhunyt Szalay Gyöngyi, bronzérmes vívó olimpikon.

Ma délután tragikus hirtelenséggel, 49 éves korában elhunyt Szalay Gyöngyi, hétszeres világbajnok vívónk. A tapolcai származású, világhírű atléta a magyar vívás emblematikus alakja volt. Szívroham következtében vesztette életét 2017. december 30-án. 

Szalay Gyöngyi a tapolcai kolbásztöltő versenyen lett rosszul. Két újraélesztés után szállították kórházba, de az életét sajnos nem sikerült megmenteni. Még a helyszínen Rig Lajos, országgyűlési képviselő élesztette újra, de a mentőautóban egy második alkalommal is szükség volt rá. A második  újraélesztés után mentőhelikopterrel a veszprémi kórházba szállították, de sajnos, hiába értek ki perceken belül a mentők, Szalay a kórházban életét vesztette.

A Veszprém megyei hírportál egyszer a megye legeredményesebb sportolójának nevezte, nem hiába. A portálnak adott egyik interjújában elárulta, sosem bánta meg, hogy felhagyott a versenyzéssel, és edzői karrierbe kezdett a Balaton Vívóklubnál. Nem csak Veszprém és Tapolca, de mi is isztelettel emlékezünk hétszeres világbajnok vívónkra, aki az 1996-os olimpián is szerzett érmet: egyéni párbajtőrben bronzérmet Atlantában.

Egész Tapolca gyászolja a Balaton Vívóklub alapító-vezetőjét. Szalay Gyöngyi 1995-ben lett világbajnoki ezüstérmes, 1997-ben és 1998-ban vb-bronzérmes lett. Hétszer szerzett világbajnoki címet a magyar női párbajtőrcsapattal, utoljára 1999-ben. Szalay megkapta a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét, Pro Comitau díjas és Veszprém Megye Érdemrend-kitüntetett is. Rövid életében Tapolca városért díját is átvehette.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük