"Az intenzíven ébredtem!" A magyar színész sürgős műtéten esett át
Straub Dezsőt vakbélgyulladás miatt tartották bent a kórházban, de kiderült, hogy más okozta a bajt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Straub Dezső Jászai Mari-díjas színművészt főként a színházba járó közönség ismeri, de a hetvenes évektől játék- és tévéfilmekben is feltűnt néha.

Amint az RTL Klub Reflektor című műsorából kiderül, a 60 éves színészt nemrég vakbélgyulladás gyanújával műtötték.

Nem a vakbél volt a ludas

Hasi panaszokkal fordult orvoshoz, azonban a vizsgálatról már nem engedték el: a váratlan műtét miatt még saját premierjét is lekéste.

A színész ugyanis épp a június 12-én bemutatott Szenteltvíz és kokain című darabot próbálta, amelynek főszereplője és rendezője is egyben, amikor közbejött a betegség.

- Egy keddi délután furcsálltam, hogy miért fáj az én pocakom, ezért próba előtt bementem a doktor nénimhez - emlékezett vissza.

A vizsgálatok után kiderült, hogy azonnal műteni kell, ráadásul nem ment minden zökkenőmentesen.

Vakbélgyulladást diagnosztizáltak nála, így már vissza sem engedték a próbára, hanem még aznap éjjel kés alá feküdt.

Aggódtak érte

- Kiszedtek egy teljesen ép vakbelet belőlem, de gyulladásnak kellett lennie valahol, így elindultak a szikével megkeresni. Felvágtak vízszintesen, majd függőlegesen is, és végre megtalálták a gyulladt bélszakaszt, amit el kellett távolítani. Másnap az intenzíven ébredtem - mesélte az RTL Klub kamerái előtt.

Az orvosok tehát tévedtek, de a fő, hogy végül megtalálták a problémás területet, és nagyobb gond nélkül lezajlott a beavatkozás. A színész-rendező mindössze egy hetet töltött kórházban, és szerencsére már jobban van, így hamar visszatérhetett munkájához. A gyors felépülésben pedig feltehetően családja és kollégái támogatása is nagy szerepet játszott.

- Amikor értesültem róla, hogy megműtötték, rögtön írtam neki sms-t, és felhívtam telefonon, nagyon aggódtam érte. De azt mondják, nincs beteg színész, csak halott színész - nyilatkozta az esetről egyik közeli barátja, Fodor Zsóka.

Fotók: RTL Klub/ Reflektor

Ezt is szeretjük