Ónodi Eszter káprázatos estélyiben vette át díját a Story-gálán - Ő lett az év színművésze
Huszadik alkalommal díjazták a sztárokat a Story Ötcsillag- és Érték-díj Átadó Gálán.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Huszadik alkalommal vonult végig szombat este a hazai sztárvilág krémje a Story Ötcsillag- és Érték-díj Átadó Gála vörös szőnyegén, 2019-ben egy új helyszínen, a Szépművészeti Múzeumban tartották a jeles eseményt, melynek keretén belül díjazták a média, a művészetek és a sport területén az elmúlt évben kiemelkedőt alkotó személyiségeket. Az esemény jubileuma alkalmából a Story Magazin kiadója egymillió forintos támogatást ajánlott fel a Mosoly Alapítvány számára.

Az Ötcsillag-díjakat a hagyományokhoz híven most is a magazin olvasói szavazták meg. Az év színművésze díját Ónodi Eszternek ítélték oda, akinek gyönyörű estélyijét Cselényi Eszter, a Celeni divatmárka alapítója tervezte. A Katona József Színház társulatának tagját számtalan színházi és tévés produkcióban láthattuk 21 éve tartó pályafutása alatt, például az HBO sikeres szériájában, az Aranyéletben. A sorozatot már több európai országban, illetve az Egyesült Államokban is bemutatták.

A beszédében nem győzte megköszönni a magazin olvasóinak, hogy őt szavazták meg a legjobbnak, annak ellenére, hogy pályafutása alatt szerinte kicsit mostohán bánt a lappal, utalva arra, hogy a magánéletéről nem sokat árult el. Nem mutatta meg családját vagy a lakását, illetve nem számolt be nyaralási élményeiről. Hozzátette, ha az ember hittel és odaadással, maximalista módjára végzi a munkáját, akkor észre tudja magát vetetni a heves médiazajban.

storygala2019  onodi eszter
Fotó: Story magazin/Birton Szabolcs

Az év produkciója az RTL Klub sikersorozata, A mi kis falunk lett, míg a 2018-as év Story kedvence elismerést a TV2-n futó Korhatáros szerelem kapta. Az év műsorvezetője Istenes Bence lett, aki olyan RTL Klub-os produkciókat vezetett 2018-ban, mint a Survivor vagy a Szenzációs Négyes, emellett Németországban is megcsillogtathatta tudását, ugyanis a Sky 1 csatorna őt választotta a német X Factor egyik műsorvezetőjének. Rajongói a YouTube-csatornáján is figyelemmel kísérhetik az életét, hiszen rendszeresen vlogol. Köszönőbeszédében elmondta, hogy díja a 2008 óta tartó karrierjét szimbolizálja. Megköszönte rajongóinak, családtagjainak és barátainak, hogy ennyi éven át támogatták őt.

storygala2019  istenes bence
Fotó: Story magazin/Birton Szabolcs

Az idén második alkalommal átadott Story legenda-díjat a 2018-ban szintén huszadik születésnapját ünneplő Barátok közt sorozat kapta. A produkció méltán kapta meg az elismerést, ugyanis 1998 óta rengeteg nézettségi rekordot döntött meg, a benne szereplő színészek népszerű sztárokká nőtték ki magukat, emellett napjainkban is főműsoridőben vetítik a szériát minden hétköznap. Már több mint kilencezer epizód készült belőle, ma pedig szinte alig akad olyan ember, aki ne tudná, kicsoda Berényi Miklós, Novák Laci vagy éppen Vili bácsi.

storygala2019  baratok kozt
Fotó: Story magazin/Birton Szabolcs

Azt, hogy kik kapják az Érték-díjakat, a kuratórium választottjai, Pataki Ági filmproducer, Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Rózsa György, a Magyar Televízió életműdíjas televíziós személyisége és Geszti Péter, EMeRTon-díjas magyar dalszövegíró, énekes, reklámszakember döntötték el.

Zenei kategóriában a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, jazz-zenész és zeneszerző, Dés László munkásságát jutalmazta a kuratórium. Elmondta, fontosnak tartja ezt a díjat. Úgy látja, egy nemzet identitását a kultúrát művelő emberek, azaz zenészek, színészek, művészek, költők, írók, sportolók és az ő alkotásaik formálják. Örül annak, hogy az ország egyik legnépszerűbb magazinja évről évre díjazza a kultúra képviselőit. Hozzátette azt is, bár a zeneszerzői munka magányos, kellenek az alkotótársak, hiszen egyedül nem megy.

storygala2019  des laszlo
Fotó: Story magazin/Birton Szabolcs

A film kategória Érték-díját Szamosi Zsófi kapta az Egy nap című filmben nyújtott alakításáért. A színésznő az egyik főszereplője az Oscar-díjas Mindenki című filmnek, emellett sokaknak ismerős lehet az HBO Terápia című produkciójából is. Beszédében elmondta, azért örül a díjának, mert így még több emberhez eljuthat az Egy nap című alkotás, mely az édesanyák láthatatlan munkájáról szól.

storygala2019  szamosi zsofi
Fotó: Story magazin/Birton Szabolcs

A színművész kategória győztese  Keresztes Tamás  lett, aki hosszú évek óta a Katona József Színház társulatának tagja. Ő sajnos nem tudott eljönni a gálára színházi elfoglaltsága miatt, ezért egy videóüzenetben mondott köszönetet.

storygala2019  ferfi gyorskorcsolya valto
Fotó: Story magazin/Birton Szabolcs

Sportoló kategóriában a 2018-as téli olimpián aranyérmet szerzett férfi gyorskorcsolya-váltó, azaz Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor részesült elismerésben. A díjat Knoch Viktor és Liu Shaoang vette át, a többiek versenyek miatt nem tudtak eljönni a gálára. A két olimpikon elmondta, számukra sokat jelent ez a díj, ráadásul nagy öröm nekik, hogy egy olyan díjátadón is elismerik a munkásságukat, mely nem kifejezetten sportolókhoz köthető.

Gáspár Monika a Családbarát című műsorban végzett munkájáért kapott díjat. Beszédében elmondta, örül a díjnak, és a munkatársait is kiemelte, hogy bizony, ők is hozzájárulnak ahhoz, hogy ebben az elismerésben részesülhet. Szerinte nélkülük nem kaphatta volna meg az elismerést.

storygala2019  gaspar monika
Fotó: Story magazin/Birton Szabolcs

A díjátadó alatt megemlékeztek a január 20-án elhunyt Andy Vajnáról, aki filmproducerként és kormánybiztosként tevékenykedett. Pataki Ági elmondta róla, hogy Andy Vajna több évtizedes munkásságával egyértelműen beírta magát a magyar filmtörténet nagykönyvébe.

storygala2019 dijazottak
Fotó: Story magazin/Birton Szabolcs

A díjátadó végén a gála háziasszonya, Ördög Nóra és a Story főszerkesztőjéből erre az estére társműsorvezetővé avanzsáló Kolossváry Balázs a színpadra szólította az összes díjazottat, hadd készítsenek róluk egy csoportképet.

Ezt is szeretjük