Döbbenetes átalakuláson ment keresztül Stohl András
Friss fotókon!
Stohl Andrásra rá sem ismerni az Őrült nők ketrece című darabban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Stohl Andrásra a családtagjai sem ismertek rám, amikor transzvesztitává alakították át az Őrült nők ketrece című darab kedvéért, melyet Alföldi Róbert rendezésében július 12-én mutatnak be az Átrium Film-Színházban. A 47 éves sztár Hevér Gáborral együtt a darab főszereplője.

A nyár legjobban várt budapesti színházi bemutatója során nyolcféle nőként lép színpadra hat parókában. Magassarkúban még kicsit bizonytalanul mozog, de szerinte már elkezdett nőiesedni.

Nőiesebbé vált

- Kicsit izgulok még. Nagyon nehéz szerep, szuper, hihetetlen lehetőség és baromi nagy ajándék lehet színészileg, de nagyon sok a hibafaktor, nagyon sok helyen el tud csúszni. Nem színészileg, hanem öltözésekkel, parókákkal - nyilatkozta a színész az RTL Klub Fókusz című műsorának, melynek kameráit beengedték a jelmezes főpróbára.

A külső átalakulása másfél órába telik, de a tényleges átváltozása már otthon megkezdődik: mielőtt elindul a színházba, frissen meg kell borotválkoznia, hogy a sminkes jobban fel tudja vinni a festéket az arcára.

A mellszőrzetétől is megvált, de még a mozdulatai is elkezdtek nőiesedni. Gyakran nézi a párját zuhanyozás közben, és azt vette észre magán, hogy már ő is nőies mozdulatokkal tusol. Saját szavaival élve úgy éri magát, mintha felpuhult volna.

- Ha hiszitek, ha nem, azt mondja Ancsi, hogy nőiesedem. Kicsit már gesztikulálok is. Ez biztos az, hogy az ember, amit próbál, abban nagyon erősen megpróbál benne lenni. Semmi nem változott a nemi identitásommal, hanem valószínűleg erre vagyok ráhangolódva. Ez azért vicces, mert a Mamma mia! című darabban meg a nagy pasit kell játszani, szóval jó lesz ez a nyár - mesélte nevetve.

Transzvesztitát játszik

- Inkább nőt játszom, mint meleg férfit, és én nagyon megszerettem ezt a figurát. Ha ez az előadás jó lesz, márpedig nagyon jó lesz, akkor szerintem nagyon meg lehet érteni belőle valamit az ilyen beállítottságú emberek életéről. Attól, hogy Alföldi rendezi, ez megint kicsit más lesz - mondta.

Az Őrült nők ketrece című világhírű musicalt inkább tragédiának, mint paródiának tartja Stohl András - nagyon sokat lehet rajta nevetni, de szerinte sírni is ugyanannyit - legalábbis ez az alkotók célja.

Fotó: RTL Klub/Fókusz

Leadkép és Facebook-kép: RTL Klub/Sajtóklub

Ezt is szeretjük