Miért nem élvezem a szexet szülés után?
Szexuálpszichológus segít a kérdésben!
A szülés megterhelő a lélek és a hüvely számára egyaránt. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dr. Hevesi Krisztina, az ország egyik legismertebb szexuálpszichológusa gyakran találkozik azzal a kérdéssel, hogy hogyan javítható a szex a hölgyek számára szülés után. Mi arról kérdeztük őt, hogy a lelki segítség mellett mit tanácsol azoknak a nőknek, aki ezzel a problémával élnek együtt, akár már évek óta.

Azt a legtöbben jól tudják, hogy a terhesség és a szülés egy természetes állapot, és nem betegség. Ám attól még igencsak felkavarja a hölgyek testét-lelkét. Így az is természetes, hogy megváltozik az intimitás is a friss anyuka és apuka között. Jó esetben csak egy rövid időre. A szakirodalom szerint ha császármetszés vagy más orvosi beavatkozás történt, akkor 4-6 hétig, normál szülés esetén pedig 3 hétig kell kerülni a szexuális életet.

- Szexuálpszichológusként sokan hónapokkal a szülést követően keresnek meg, van, akinek egyszerűen magával az intimitással lesz problémája. Bár ugyanúgy szereti a párját, mint korábban, a baba mellett kevésbé vágyik arra, hogy összebújjon a szerelmével. Ennek gyakran lelki okai vannak, önbizalomhiánnyal küzd a kismama a testét ért változások folytán - amely érinti a látható és a kevésbé szem előtt lévő, intim testrészeket. Emellett félhet a fájdalomtól is, vagy a szex esetleg már nem jelent akkora örömet, mint korábban. Ám sajnos még többen vannak, akik nem mernek beszélni ezekről a problémákról - meséli dr. Hevesi Krisztina.

A szexuálpszichológus azt is hozzáteszi, hogy a félelemnek két oka van, egyrészt valahol a fejekben a szexualitás és az anyaság még mindig nehezen kapcsolódik össze, amolyan nem illik erről beszélni dolog, a másik komoly ok pedig, hogy a nők nincsenek tisztában a testük változásával. A szülés utáni tágabb hüvely, a szárazság, az égető érzés, illetve a meglazult kötőszövetek miatt kialakult inkontinencia gyakori probléma, ám a félelem az újabb fájdalomtól, műtéttől megakadályozza a hölgyeket abban, hogy orvoshoz forduljanak.

Ma már nem minden esetben van szükség műtéti beavatkozásra, a felsorolt problémák nagy része vágás nélkül orvosolható. A SolenneMed Esztétikai Központ hozta el Magyarországra a legmodernebb, úgynevezett Petite LadyTM lézeres eljárást, amellyel néhány kezelés után ugyanaz a változás érhető el a hüvelyt érintő problémák esetén, mint műtéttel.

A Petit LadyTM kezelést nőgyógyász szakorvos végzi, a beavatkozásról ingyenesen tájékoztatást kaphatsz diplomás szülésznőinktől, akikkel nyíltan beszélhetsz a problémádról, teljes diszkréció mellett.

Jelentkezz ingyenes konzultációra itt:
www.intimszepseg.hu

A Petite LadyTM a világ egyik legnagyobb lézerberendezéseket gyártó cégének, a Lutronicnak a kimondottan nőgyógyászati problémákra kifejlesztett készüléke. A technológiát az Egyesült Államokban, a Harvard Egyetem közreműködésével fejlesztették, a működést pedig a Tokiói Egyetem kutatói tökéletesítették.

A lézerfényt speciális kezelőfejjel juttatják a hüvelybe, attól függően, hogy tág hüvelyt vagy inkontinenciát kezelnek-e vele. A nőgyógyász szakorvos a készülék segítségével teljesen egyénre tudja szabni a terápiát. Hiszen más típusú kezelés kell egy fiatal, újdonsült, enyhe inkontinenciával vagy hüvelytágulattal küzdő kismamának, mint egy középkorú, többgyermekes anyukának.

A lézeres kezelőfej gyengéden és teljesen fájdalommentesen 360°-ban vagy 90°-ban juttatja a hüvelyfalba a lézerfényt, a legmélyebb szöveti rétegig. A kezelés hatására a hüvelyfal kollagénállománya megsokszorozódik, az elvékonyodott szövetek újra megtelnek élettel, megvastagodnak. A hüvelyflóra újra egészséges lesz, megszűnik a hüvely szárazsága, és ellenáll a fertőzéseknek. Új, egészséges, fiatal hüvelyt kapunk.

Egy kezelés mindössze 20 perc, általában 3-5 kezelésre van szükség, de a partner már az első kezelés után érzi a pozitív változást.

A probléma diagnosztizálásához pedig egy Európában egyedülálló berendezést, a VTI-t használják. A speciális hüvelyszonda háromdimenziós képet alkot a hüvely és a medencefenék állapotáról, milliméterről milliméterre térképezve fel a hüvely belső szöveti állományát. A vizsgálat minimális kellemetlenséggel jár, és szinte fájdalommentes.

- Sokszor valóban házasságokat menthet meg egy ilyen kezelés, és ez nem túlzás - állítja dr. Hevesi Krisztina. - Az intimitás fontos része az életünknek, és nem csupán a férjek elégedettsége miatt lényeges. A hölgyek visszakapják az önbizalmukat, a párjukat ismét önfeledten ölelik, és újra élvezni tudják a szeretkezéseket. Itt nincs szó műtétről, ezért hosszú lábadozási idő sincs. Van, amikor a lélek gubancai mögött a test félelmei húzódnak meg, ezért én mindig keresem az olyan megoldásokat, amelyek a testi problémákat is megfelelően orvosolni tudják. A szerelem, az intimitás a lélek boldogsága, ám fizikai feltételeit a test diktálja. Ezért fontos a szexuális egészség a teljes és elégedett élethez.

Kinek ajánlottak a Petite Lady lézeres intim kezelés?

  • Aki enyhe és közepes stresszinkontinenciában szenved, és fél a műtéttől.
  • Aki gyakran kap el hüvelyi fertőzéseket.
  • Aki szülés után vagy változókorban az intim területek megváltozása, kitágulása miatt nem élvezi a partnerével az együttlétet.
  • Aki hüvelyszárazságban szenved.
A Petit LadyTM kezelést nőgyógyász szakorvos végzi, a beavatkozásról ingyenesen tájékoztatást kaphatsz diplomás szülésznőinktől, akikkel nyíltan beszélhetsz a problémádról, teljes diszkréció mellett.

Jelentkezz ingyenes konzultációra itt:
www.intimszepseg.hu
Ezt is szeretjük