38 évesen halt meg a magyar vízipólós! Legyőzte a súlyos betegség
Sipos Edit vízilabdázónál agydaganatot diagnosztizáltak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sipos Edit, valaha volt egyik legjobb női vízilabdázónk súlyos betegséggel küzd, agydaganatot diagnosztizáltak nála - adták hírül a lapok pénteken. Ma reggel jött a hír, miszerint a közkedvelt sportoló tegnap este, augusztus 13-án elhunyt.

A 38 éves vízipólos már évek óta harcolt a gyilkos kórral, de csupán legközelebbi ismerősei tudtak küzdelméről.

Súlyos beteg

A magyar vízilabda-válogatott egykori húzóembere és vezéregyénisége nagyon nehéz helyzetben volt. Betegsége régen kezdődött, de a világ felé semmit nem mutatott megpróbáltatásaiból.

Rossz egészségi állapota ellenére dolgozott, úszást oktatott Dunaújvárosban, majd Szentesen. A tanítással keresett összeget a kezelésekre fordította, és minden energiájával a gyógyulásra koncentrált.

Nemrég áttétet találtak nála, a rettegett betegség az agyát is megtámadta. Egy időre kórházba került, majd hazaengedték, hogy családja körében tölthesse idejét. Állapota a kezelések miatt válságos volt, már dolgozni sem tudott.

Aki akar, most segíthet

Szamosi Csilla, régi csapattársa múlt pénteken a sajtóhoz fordult, hogy elérje azokat, akik szívesen támogatták volna Sipos Editet a nehéz időkben.

A waterpolo.hu adta hírül a sportoló állapotát, és ezen az oldalukon közzétettek egy számlaszámot is, melyen Sipit támogathatták. A pénzadomány pár nap alatt százezres nagyságrendet érte el, de azzal sajnos már csak a temetési költségekhez lehet hozzájárulni.

Sipos Editet, becenevén Sipit rengeteg szerették és tisztelték. Egy szeretetre méltó ember volt, akinek tehetsége vitathatatlan. Pályafutása csúcsa 1994-ben volt, amikor világbajnok lett a női vízilabdacsapattal Rómában. Számtalan szép eredményt követően az vb-ezüstérmes csapatnak is a tagja volt 2001-ben Fukuokában. Eb-ezüstérmes lett 1995-ben, 1993-ban megnyerte a BEK-et, kilencszer nyert magyar bajnoki címet. Játszott Olaszországban, az Athlon 90 és az Origia csapatában.

Fotó: MTI
Ezt is szeretjük