Pamela Ewing szexi magyar hangja volt - 60 évesen is gyönyörű Simorjay Emese
Simorjay Emese egyik legemlékezetesebb és legkedvesebb szerepe volt a Dallas Pamelája.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Simorjay Emesének elég megszólalnia, és jellegzetes, össze nem téveszthető hangjához máris társítjuk azokat a híres filmszerepeket, melyeket magyarra szinkronizál. A ma hatvanadik születésnapját ünneplő színésznő egyik legismertebb szinkronszerepe Pamela Ewing a Dallas című sorozatból, akit négy és fél évig szinkronizált.

Sok néző azonosította is őt Pamelával, így, amikor Bobby Ewinggal épp hullámvölgyben volt a kapcsolatuk, volt olyan idős néző, aki kérlelte, ne hagyja ott azt az édes jó embert. Amikor megtudta, hogy a karaktere a forgatókönyv szerint halálos autóbalesetet szenved, el is sírta magát, annyira megszerette a szerepet és a szinkronstábot. 

A 68 éves amerikai színésznővel, Victoria Principallal ellentétben Simorjay Emese megőrizte természetes, bájos vonásait, nem élt botoxinjekciókkal és plasztikai műtétekkel.

Pamela mellett T. J. Hooker női kollégájának, Stacy Sheridannek - Heather Locklear -, a Miért éppen Alaszka? című sorozatban Shelly-nek - Cynthia Geary - és a Micsoda nő!-ben Vivian - Julia Roberts - barátnőjének, Cicának is ő adta a magyar hangját. 

1980-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, operett-musical szakon. Először a Budapesti Gyermekszínház, majd a Vidám Színpad tagja lett. 1992 óta szabadfoglalkozású. 2005-ben szerepelt a Barátok köztben - Fekete Tündét alakította -, de a legtöbben talán a Szomszédokból emlékezhetnek rá, Magenheim doktor - Kulka János - egyik kolléganőjét, Dr. Nagy Évát alakította. Évikét, aki többször is volt menyasszony, de férjhez mennie nem sikerült, mindenki kedvelte a mentősöknél.

Negyvenévesen találkozott a nagy ővel, 2001-ben, 43 évesen ment feleségül Márkus György filozófushoz, 44 évesen pedig világra hozta fiát, Gergőt, aki örökölte édesanyja zeneszeretetét: fiúkórusban énekel, és zongorázik is. A színésznő sokáig várt a családalapítással, de szerinte megérte. 

Dallos Szilvia: Magyar hangja című kötete az egyetlen, amely a magyar szinkron történetével foglalkozik. Hosszú munkálatok után elkészült a könyv harmadik, bővített kiadása, amelyet a Margó fesztivál keretében mutatnak be október 19-én 17 órakor a Várkert Bazárban. 

Az írónőtől a bemutató napján dedikáció is kérhető és lehetőség lesz a könyvben megszólalók közül többekkel személyesen is találkozni.
Ezt is szeretjük