A sikertelenség koreográfiája (x)

Hisz ön a pillangóhatásban? Nem érte el azt a zöld lámpát. Nem jött be az a munka. Nem örök az a szerelem. Mi lehet az oka? Csehov talán választ ad rá.

VanyaBa 2100x1400 2
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ványa imádott húgát Alekszánder vette feleségül. Ványa álmát, a tudományos karriert Alekszánder teljesítette be. Ványa dolgozott a családi birtokon, a pénzt Alekszándernek küldte. Ványa szerelmét a megözvegyült Alekszánder vette feleségül. Helyette él ez a másik? A hírre, hogy Alekszánder a házat is eladná a feje fölül, Ványa felkapja a régi revolvert. Két golyó maradt benne…

Csehov klasszikusában mindenkinek a boldogtalanságáért Alekszánder a felelős, de Alekszánder még ettől se boldog. Emiatt meg kéne ölni, de ha Ványának félrehord az egész élete, miért éppen a pisztolya ne hordana félre. Közben kiderül, hogy minden orosz végre önmaga lehetne, ha máshol lakna… És szíven üt a felismerés, hogy az orosz szerelem beteljesüléséhez nem elég öt ember.

Mai történet, mai színház, mai nyelv – csodálatos szereposztásban.

VanyaBa Fem.840x560

Az előadás szereplői: Görög László, Szabó Győző, Szervét Tibor, Czakó Julianna, Martos Hanga, Molnár Piroska, Csarnóy Zsuzsanna és Bede-Fazekas Szabolcs.

Egy elvesztegetett karrier, egy elvesztegetett szerelem és egy elvesztegetett gyilkosság – Ványa bá, az örökéletű klasszikus, Hamvai Kornél fordításában, Kelemen József rendezésében, márciustól a Thália Télikertben.

 

Jegyek már kaphatók: www.thalia.hu

(Képek forrása: Thália Színház)

Ezt is szeretjük