Így emlékeznek gyermekei és felesége a ma 10 éve elhunyt Selmeczi Rolandra
Egy rövid videóban elevenítik fel szerettei, milyen ember volt Selmeczi Roland.

selmeczi roland cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Selmeczi Roland 38 éves korában, pontosan tíz évvel ezelőtt, a mai napon hunyt el. A Szigligeti Színházban délutáni próbáját befejezve elindult Budapest felé, de máig ismeretlen okból autójával lesodródott az útról, és az árokba csapódott.

A baleset pontos okát azóta sem sikerült kideríteni, azonban környezete a tragédia előtt aggodalommal figyelte, ahogy Selmeczi Roland túlvállalja magát, és egyik munkából siet a másikba. Kollégai szerint a rengeteg próba, forgatás és szinkron miatti hajtás és állandó kimerültség okozhatta a pillanatnyi figyelemzavart, ami sajnos a nagyszerű színész életébe került.

Interjú készült az évforduló apropóján családjával

Két gyermeket hagyott maga után Selmeczi Roland, a ma már 22 éves Dorottyát és a 14 éves Gergely Rolandot - ők nem követik apjukat a pályán, bár mindketten szinkronizáltak már egy-két tekercset. Ahogy a lenti interjúból is kiderül, lánya legemlékezetesebbnek azt a pici szinkronszerepét tartja, amikor azt mondta: "Nagyon szeretlek, apa!". Felesége is meghatva emlékezik megismerkedésük történetére, mint kiderült, közel húsz évig éltek együtt, és egészen fiatalon, még a gimnáziumban szerettek egymásba. Ugyan hosszú ideig nem kedvelték egymás, rivalizáltak, azonban egyszer csak minden megváltozott. Az 1986-os VB-döntőt együtt nézték meg, és, mire vége lett a bajnokságnak, valami elindult közöttük. Az özvegye családja annyira szerette lányuk választottját, hogy a mai napig sírva fakadnak, ha egy filmben meghallják a hangját. A Selmeczi Roland családjával készült interjú alatt a megemlékezésünk folytatódik.

Egészen csodás életút állt mögötte fiatal kora ellenére

Selmeczi Rolandot a nagyközönség elsősorban szinkronszínészként ismeri, de színházi szerepei tették felejthetetlen színésszé. Számtalan filmben játszott, többek között az Angyalbőrben, a Kútfejekben, az Üvegtigris és Üvegtigris 2-ben is. A színész emlékére özvegye, dr. Takács Melinda gyermekeivel együtt létrehozta a Szinkronikum Díjat, amit olyan negyven év alatti fiatalok kapnak, akik kiemelkedő alakítást nyújtottak, mint szinkronszínészek. Egy tavalyi interjúban a Blikknek őszintén vallott a halálesetről özvegye: „Az, hogy a vér szerinti apjuk nélkül kell felnőniük a gyerekeknek, borzasztó tragédia. Remélem, amit meg lehetett tenni azért, hogy a körülményekhez képest vidám legyen a gyermekkoruk, megtettem. Nem volt könnyű időszak. Máig kint vannak a képei a falon, van egy csomó videónk, amit szívesen néznek a srácok, és minden héten előkerül egy apás sztori vagy poén” - mesélte Melinda.

Selmeczi Roland rengeteg külföldi kollégájának kölcsönözte a hangját. Alábbi összeállításunkban bemutatjuk, kik szólaltak meg az ő hangján.

Január 29-én osztották meg a Youtube-on az alábbi videót, melyben szintén Selmeczi Rolandra emlékeznek, mint az egyik legjobb szinkronszínészre.

Ezt is szeretjük