Schobert Norbi futópadra kényszerítette a fiát! Durván be is szóltak neki
A részletek
Schobert Norbi fia nem szereti a futópadot, mégis edzenie kell rajta.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lánya után a nagyobbik fiát is futópadra parancsolta Schobert Norbi - látható az e heti Édes életben.

A TV2 videójában a kisfiúnak semmi kedve tanulás után a monoton futáshoz, de nem bújhat ki a napi sport alól.

A fiát kényszerítette a futópadra

Schobert Norbi duci kisgyerek volt, azért mindent megtesz azért, hogy gyerekei ne küzdjenek súlyfelesleggel. 2012 februárjában sokan megdöbbentek az egyik bulvár hetilap címlapján, amin lányát, az akkor tízéves Larát futtatta a futópadon. Kiemelte, hogy a kislány eleinte sírva fakadt, de ő nem kegyelmezett neki, és később hozzá is szokott a rendszeres futáshoz.

Második gyerekét, a 2005-ben született Norbikát is rendszeres mozgásra fogták szülei, már ötéves korában thaibox-edzésekre járt.

Idén februárban kommentháború indult a Facebook-oldalán, amikor az egyik hozzászóló túl húsosnak találta a kicsi Norbit. Kövér gyerek márpedig nem lesz nagyobbik fiából, ezt a TV2-n futó Édes élet e heti adásában a nézők is láthatják.

A jelenet azzal kezdődik, hogy a Norbikával tanuló Rubint Réka megdicséri a kisfiút.

- Gratulálok, zseniális!. Úgy tűnik, hogy átment a vizsgán - erre érkezik be Schobert Norbi a nappaliba, akitől dicsérő szavak helyett mást kap Norbika.

Osztják is érte a Facebookon

- Meggátoljuk, hogy elhízott értelmiségi legyél, fiam! És akkor mit fogunk most csinálni? Mi az amit nem szeretnél? Futunk öt kilométert - mondja a fitneszguru.

A kisfiú szemmel láthatóan fáradt, semmi kedve tanulás után a monoton futópadon edzeni, de nincs mese, mivel aznap kimaradt a teniszedzés, fel kell húznia a sportcipőt.

- Norbika egy gátlásos, magába forduló, csokievő, szemében turkáló, fejét lesütő gyerekké alakult. Ahogy látom, hogy egyre jobban fejlődik - és most már abbahagyta a bőgést meg mindenfajta hisztit a futás előtt és közben -, megtanulom tisztelni a fiamat - mondja kicsi Norbiról az édesapa, aki fél órára állítja a futópadra a gyerekét.

A műsor Facebook-oldalán persze kapott Schobert Norbert hideget-meleget. Vannak, akik szerint a kisfiúnak a korosztályának megfelelő, játékosabb sport kellene, mondjuk valamilyen labdajáték, mert ezzel csak megutálja a futást, míg mások a szülőket szapulják.

"Nem lesz belőled elhízott értelmiségi - inkább egyszerű izomagy, mint a szüleid" - írja az egyik hozzászóló. "De szar lehet ilyen teljesítménykényszerben élni..." - így egy másik.

Persze olyanok is vannak, akik helyénvalónak találják a rendszeres mozgás erőltetését.

"Miért is 'szadista barom'? Azért, mert szeretné egészséges életre nevelni a Gyermekét? Szeretné, hogy boldogan élje az életét? Szerintem ez a normális! Egy szülőnek ez a dolga!!! Nem akkor szeretjük a Gyermekünket, ha tömjük minden sza..al!!! Ez az igazi SZERETET!!!" - veszi védelmébe a Schobert házaspárt egy hölgy.

A Femina megkérdezett egy szakértőt is, hogyan vélekedik a nyolcéves Norbika futópados futtatásáról.

- Ártani nem árt neki, baja nem lesz, bár azt kétlem, hogy fél óra alatt egy fáradt gyerek lefut öt kilométert. A mai futópadok jól meg vannak tervezve, van bennük rezgés- és lengéscsillapító, nem terheli meg a rajtuk való futás az ízületeket. Az emberek 80%-ának ugyan nem tesz jót lefekvés előtt az intenzív testmozgás, de vannak kivételek, lehet, hogy valaki pont ettől alszik jól. Talán a fiú egy kis focizásnak jobban örült volna, de azt is meg lehet érteni, hogy az apja nem ment ki vele a kertbe -5 fokban - mondta Kremer Kaposi Péter személyi edző.

Fotó: TV2/Édes élet

Ezt is szeretjük