Tudod, mi Schobert Norbi eredeti neve? Egy kényszerházasság miatt változott meg, amit születésekor kapott
Nem Schobert Norbi az egyetlen olyan magyar híresség, aki valamilyen okból nem a születési, hanem egy felvett néven vált ismertté.

schobert-norbi-femina-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Meglepően sok olyan magyar sztár van, aki valamilyen okból megváltoztatta a születési nevét. Sokan nem tudják, de Schobert Norbi is egy közülük: születésekor, 1971-ben még teljesen más név szerepelt az irataiban, mint amin ma ismerik. 

A hozzá kapcsolódó történet egészen szövevényes. Egy kényszerházasság volt az oka annak, hogy kisfiú korában új nevet adtak neki. 

Schobert Norbi eredeti neve

Schobert Norbi a zsidó származású fotóművész, Bauer Sándor és a katolikus hitben nevelkedett Horváth Judit gyermekeként született. Anyakönyvi kivonatába annak idején ezen a néven jegyezték be: Horváth Ferenc Norbert. Eredeti vezetéknevét tehát édesanyjától kapta, édesapja elhagyta a családot. A fitneszguru valahogy soha nem tudott azonosulni a Ferenc keresztnévvel, így már általános iskolában a Norbertet használta.

- Első általánosban megkérdezte a tanárnő, hogyan szólítson az órákon, Ferinek vagy Norbertnek, és én valamiért a Norbit kértem használni. Így lettem Horváth F. Norbert az ellenőrző elején - mesélte a sztár a Story magazinnak, majd egy nem mindennapi történettel folytatta egy különös kényszerházasságról, amelyre az anyai nagymamája halála miatt került sor. 

- Amikor elvesztettem őt a cukorbetegség miatt, akkor muszáj volt anyámnak papíron hozzámennie nagyim második férjéhez, hogy legyen jogcímünk a tanácsi lakásban maradásra. Második osztálytól így Schóbert F. Norbert lettem. Én a mai napig csak a Norbi névvel tudok azonosulni, és levettem az ékezetet az ó-ról, mert zavarja a szemem - árulta el Schobert Norbi nevének titkát. 

Nem ő az egyetlen magyar sztár, aki megváltoztatta a nevét élete során, képes összeállításunkból mások történetét is megismerheted!

Cover-fotó: Péntek Esti Partizán/YouTube

Ezt is szeretjük