Így örült Nemes Jeles László a BAFTA-díjnak - Este ismét nyert a Saul fia - Fotó
A Saul fia nyerte a legjobb idegen nyelvű film BAFTA-díját.

nagykep?cikkid=169712&kep=nemes-jeles-laszlo-fb-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

Újabb rangos díjjal tüntették ki Nemes Jeles László Saul fia című alkotását. A film  elnyerte tegnap este a legjobb idegen nyelvű filmnek járó elismerést a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) londoni díjkiosztóján.

Nemes Jeles László rendező, valamint Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek a BAFTA-díjkiosztón

A Saul Fia a Dheepan - Egy menekült történte című francia filmdrámával, Pedro Almodóvar Julieta című filmjével, a Mustang című francia-német-török drámával és a Toni Erdmann című német-osztrák vígjátékkal volt versenyben a BAFTA-díjért.

Nemes Jeles a BAFTA-díj átvétele után rövid beszédben mondott köszönetet Röhrig Gézának, a film főszereplőjének, a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémiának, és kijelentette: a díjátadó gála is nagyszerű alkalmat nyújtott arra, hogy az alkotók ismét találkozhassanak a brit közönséggel. A filmet tavaly tavasszal mutatták be az Egyesült Királyságban.

Nemes Jeles László rövid időn belül másodszor részesült magas brit filmművészeti elismerésben: január végén a Londoni Kritikusok Köre neki ítélte a legjobb rendező díját a holokausztdrámáért. A BAFTA-díjakat a szakma általában az Oscar előszobájának tekinti, ám a Saul fia más neves díjakkal együtt tavaly már elhozta az aranyszobrot.

A Saul fia diadalmenete a 2015-ös cannes-i fesztiválon kezdődött, ahonnan elhozta a fesztivál nagydíját, a 73. Golden Globe-gála díjkiosztó rendezvényén első magyar alkotásként elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjat, a 88. Oscar-gálán pedig a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjjal tüntették ki. 

Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

Katalin hercegné álomszép estélyiben - Ebben érkezett a BAFTA-díjátadóra

A BAFTA-díjakat a Royal Albert Hallban adták át Vilmos herceg, a brit trón várományosa és felesége, Katalin hercegnő jelenlétében.

Ezt is szeretjük