Sas József ma 80 éves - Így él most a legendás színész
Sas József a rádió- és tévékabarék koronázatlan királya.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sas József fényes karriert futott be színészként: pályája 1957-ben kezdődött a győri Kisfaludy Színházban, több társulat tagja is volt, azonban 1973-ban a Mikroszkóp Színpad művésze lett, később, 1985 és 2009 között annak igazgatója is volt. A kabarészínháznak köszönhetően országosan elismert sztárrá nőtte ki magát, a Sas-kabaré fogalommá vált hazánkban. Több elismerésben is részesült: 1981-ben Jászai Mari-díjat, 1984-ben pedig Karinthy-gyűrűt kapott, majd 2003-ban ítélték oda neki a Magyarország Kiváló Művésze díjat. A legendás színész ma ünnepli nyolcvanadik születésnapját.

Így él most Sas József

A még ma is hatalmas népszerűségnek örvendő művész egészségi állapota az utóbbi hónapokban megromlott, novemberben az összes 2018-ra jutó színpadi produkcióját le kellett mondania, ez alól sajnos a Fészek Klubban megtartott, rövidített előadása sem élvezhetett kivételt, mert túl gyengének érezte magát. Ennek ellenére ugyanúgy megtartotta a hagyományos, szilveszteri kabaréját, melyet az ATV-n láthattak a nézők december 31-én. Sas József utoljára, december végén a Blikknek adott interjút, melyben az állapotáról is vallott.

sas józsef
Fotó: MTI/Soós Lajos

- Már csak a vérnyomásom problémás, jól beállították gyógyszerekkel, de a stresszt, az idegeskedést továbbra sem viseli jól a szervezetem. Igyekszem mindent kiiktatni az életemből, amitől felmenne bennem a pumpa. Szelektáltam, hogy milyen tévéműsort, híreket nézek meg, és lemondtam arról az egyetlen rövidített előadásról is - nyilatkozta a napilapnak a humorista, akit elsősorban a saját közönsége éltet.

Sas József megfogadta, hogy igyekszik nem idegeskedni semmin, születésnapját szűk körben ünnepli meg a szeretteivel. Elmondása szerint felesége, Zsuzsa nagyon vigyáz rá, nem engedi, hogy jelenleg leterhelje magát a munkával. A kabaré koronázatlan királyának két unokája is van, akikre roppant büszke.

- Négy hangszeren játszik Boglárka és Veronika! A 16 éves nagyobbik zongorázik és fagottozik, a 11 esztendős kicsi hegedül és trombitál - mesélte.

Ezt is szeretjük