Sárközi Ákos nem is szakácsnak készült - Fiatalon teljesen más szakmáról álmodott
Sárközi Ákost 2016-ban ismerte meg a közönség A Konyhafőnökben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

„Minden okkal történik” - tartja a sokat emlegetett mondás. Rengetegen hisznek a sorsszerűségben. Elméletüket megannyi ismert ember története támasztja alá. Számtalanszor halhattunk olyan magyar sztárokról, akik annak idején nem is álmodtak a hírnévről, mára mégis nap mint nap látjuk őket a tévében, az újságok címlapjain vagy az óriásplakátokon.

Sárközi Ákost is ide sorolhatjuk. Noha az ő szakmája nem kifejezetten kapcsolódik a rivaldafényhez, a sztárséfet senkinek sem kell bemutatni hazánkban. 2016 hozta meg számára az országos népszerűséget, ekkor debütált az RTL Klub gasztro-realityjében, A Konyhafőnökben zsűritagként. 

Sárközi Ákos fotósnak készült eredetileg

Az évek során a produkció egyik ítészeként belopta magát a tévénézők szívébe. Nem csak azért vált kedvencé, mert a piros csapat élén folyamatosan tanítja és istápolja a versenyzőket, azt is bizonyította jó párszor, hogy nincs számára lehetetlen a konyhában. A műsorban láthattuk bekötött szemmel főzni, valamint arról is tanúbizonyságot adott, hogy akkor is képes ételkülönlegességet alkotni, ha a pulthoz bilincselik. 

sárközi ákos konyhafőni
Fotó: RTL Klub/A konyhafőnök VIP

Azt azonban kevesen tudják róla, hogy egy hajszál választotta el attól, hogy mindezt ne sajátítsa el. Gyermekkorában egy egészen más jövőképről álmodott, fotós szeretett volna lenni.

- Édesapám szerettette meg velem a fotográfiát, nem véletlenül öltöztem be fotósnak farsangon. Iskolában is ki akartam tanulni a mesterséget, de mivel nem találtam gyakorlati oktatót, ez végül elmaradt - árulta el a Best magazinnak.

Így végül a vendéglátóipari szakközépiskolát végezte el. Az iskolapadból kikerülve, öt évig üzemi konyhán dolgozott. Ezután Bicsár Attila séf vette a szárnyai alá, ő ismertette meg vele a fine dining fogalmát. Mára nemcsak Michelin-csillagos séfnek mondhatja magát, de olyan illusztris vendégek számára szolgálhatta fel étkeit, mint Tom Hanks vagy Owen Wilson.

Sárközi Ákos családja

Sárközi Ákos első házasságából egy lánya született, a 12 éves Anna, illetve jelenlegi felesége, Éva két gyermekét is közösen nevelik. A büszke apuka olykor az Instagramon mutatja meg, milyen szép családdal büszkélkedhet.

Ezt is szeretjük