Sánta Laci szüleivel szökött át a magyar határon - Gyerekkora legnehezebb időszakáról vallott

Sánta Laci családjával 1989-ben szökött át Romániából Magyarországra.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sánta Laci az ország egyik népszerű színésze, pályáját mindössze 12 esztendősen kezdte, 1992-ben ő játszotta Nyilas Misit a Légy jó mindhalálig című darabban. Azóta is a színészet az élete, a Madách Színház társulatának tagja.

A Konyhafőnök VIP versenyzőjeként is helyt álló sztárnak, mielőtt Magyarországon elkezdte volna építeni karrierjét, sok megpróbáltatással kellett megküzdenie szüleivel, erről a Best magazin pénteken megjelent számában vallott.

Sánta Laci Magyarországon kezdett új életet családjával

Romániában, Nagyváradon született, és ott is töltötte gyerekkorának egy részét, ám nem volt egyszerű az életük a Ceaușescu-rendszerben. Nagyon szegény körülmények között éltek, édesapja esztergályos, édesanyja varrónő volt. Szülei kilátástalannak látták a helyzetüket, így kockáztattak, és 1989 őszén elhatározták, átszöknek a magyar határon egy szebb és jobb élet reményében. Először vonattal akartak Magyarországra eljutni, de végül nem sikerült a tervük.

sánta laci
Fotó: RTL Klub/Kecskeméti Dávid

- A szüleimet bilincsben vitték el egy időre. Megtudhatták a hatóságok, fogalmam sincs hogyan, de már az állomáson lekapcsoltak minket - emlékezett vissza.

A határőrparancsnok felesége bizonyos pénzösszeg ellenében segített Sánta Lacit és édesapját átcsempészni a határon, de mielőtt sikeresen megtörtént volna a művelet, napokig bujkáltak a határőrség épületének padlásán.

Édesanyja és öccse, Gergő Nagyváradon maradtak, mert az asszony el szerette volna adni a házukat, hogy az abból kapott pénzből új életet kezdhessenek Magyarországon. A színész fél évig nem látta testvérét és édesanyját, mivel kirobbant a román forradalom, és teljesen lezárták a határokat. Végül ők az eladott ház árából vettek egy autót, és úgy sikerült átjutniuk hazánkba. A család Békéscsabán kezdhetett új életet, mindent elölről kellett kezdeniük. Sánta Laci a mai napig hálás szüleinek, hogy akkor, 1989-ben erre a merész lépésre szánták el magukat.

- Elképesztően bátor és őrült dolog volt részükről elszökni, de miattunk, szeretetből tették. Talán mindezt csak akkor fogtam fel igazán, amikor megszületett a fiam, Lacika, hisz érte én is mindent megtennék - tette hozzá.

Gyönyörű nő Rácz Jenő párja

Rácz Jenő, a Konyhafőnök VIP egyik zsűritagja a gyönyörű Dóri mellett találta meg a boldogságot, képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép a pár.

Ezt is szeretjük