"Minden kapcsolatban benne van a robbanás" Rudolf Péter vallomása
Szakmáról és tervekről
Rudolf Péter legutóbbi interjújában elárulta, miért lett szabadúszó.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyik legsokoldalúbb színészünk, Rudolf Péter hálás riporteralany. Mindenről örömmel beszélget, ráadásul véleményét mindig élvezetes és egyéni stílusban adja elő, legyen szó fociról, színházról, múltbeli álmokról vagy jövőbeli tervekről.

A Beugró sztárjával Jakupcsek Gabriella beszélgetett a Mert érdekel... című, május 22-i vasárnap esti riportműsorában. A jó humorú színésszel Pesthidegkúton sétálgatva készített villáminterjút, nem véletlenül, hiszen Péter és családja sokáig éltek itt.

Nem készült mindig színésznek

A helyi focipályához sok élménye kötődik, sokat játszott ott egykor három gyermekével, mikor azok még kicsik voltak. A mindig energikus színész ma is nagy szenvedéllyel beszél a fociról, hiszen egykor maga is Vasas játékosa volt.

Elmondása szerint nem volt rossz focista, de végül nem lett profi sportoló, úgy véli, nem volt elég tehetsége vagy önbizalma a pályához. Nem ez volt az egyetlen pálya egyébként, amivel kamaszként kacérkodott, több terve is volt.

- Előbb fociztam, mint színészkedtem, de jogász, tanár, építész és orvos is akartam lenni. Ha ma dönthetnék ismét csak a Színművészetire iratkoznék be, de rendező szakra - árulta el meglepő választását a színész.

Szabadúszó színészként dolgozik

Az 51 éves színész - aki immár több mint 10 éve él boldog házasságban Nagy-Kálózy Eszter színésznővel - igazi reneszánsz emberhez illő életet él: színpadi színészként, filmszerepekben, szinkronosként és rendezőként is kipróbálta már magát, többek közt az Üvegtigris 3-at is ő dirigálta le.

- Ez a sokféleség, amit megteremtettem magamnak, jobban vonz engem, mint az állandóság. Nyilván jó volt 15 évig a Vígszínház társulatához tartozni, de legalább annyira riasztó is volt. A robbanás, a deviancia ugyanúgy benne van minden kapcsolatban - válaszolta a Jászai Mari-díjas színész arra a kérdésre, hogy miért lett szabadúszó.

A szimpatikus színművész azt is elárulta, hogy többek közt emiatt utasította vissza a színházigazgatói pozíciókat. Úgy érzi, ez teljes embert kívánna, és sok mindentől vonná el, ami sokkal jobban izgatja őt szakmailag.

A szabadságvágya egyébként a véleménye kinyilvánításában is megmutatkozik, Péter ezt egyszerre tartja előnynek és hátránynak.

- Nehezen viselem a megosztottságot. Az ember mindig az ügyek mentén mondja el a véleményét, de voltak is ennek következményei. Talán ezért is lettem szabadúszó. A szabadságom nagypofájúvá tett, de megúszom a következményeket, mert mindig talpra állok - mesélte őszintén a színész, akit május-június folyamán a Centrál Színház Pletykafészek című darabjában láthatnak rajongói.

Fotó: cooltv.sajtoklub.tv

Ezt is szeretjük