Életmentő műtéten esett át Rózsa György
Válságos állapotban volt
Elzáródott Rózsa György nyaki ütőere, ezért áprilisban meg kellett műteni a népszerű műsorvezetőt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Április elején váratlanul kórházba szállították Rózsa Györgyöt, mivel gyomorvérzés lépett fel nála, illetve elzáródott az egyik fő nyaki ütőere is, számolt be Mokka című műsorban Rózsa György lánya, Rózsa Csilla.

Elmondta azt is, hogy a 62 éves műsorvezető rendszeresen járt különféle vizsgálatokra, állapota pedig áprilisban kezdett rohamosan romlani. Rózsa Györgynek szerencséje volt, mivel az egyik ilyen vizsgálat során orvosa fényt derített a bajokra, ezért másnap meg is műtötték.

Már hazaengedték

Lánya elmondása szerint az életmentő operáció során a válságos állapotban lévő Rózsa György nyaki ütőeréből a sebészek eltávolítottak egy kisujjnyi rögöt. A műtét jól sikerült, Rózsát pedig már haza is engedték, állapota kielégítő.

Jelenleg otthon lábadozik, és a történtek egyáltalán nem viselték meg, sőt, már alig várja, hogy újra munkába állhasson.

Egyelőre azonban orvosai tanácsára pihennie kell, ezért lánya és édesanyja ügyel arra, hogy ne hagyja el az ágyát.

A hetvenes évek elején kezdte tévés karrierjét

Rózsa György 1947. október 7-én született Budapesten, 1966-ban érettségizett a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban, diplomáját 1971-ben szerezte meg az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának magyar-orosz szakán.

1971-ben vették fel a Magyar Televízió Gyerekosztályára, ahol közel egy évtizedig dolgozott. Olyan közkedvelt műsorokat vezetett, mint az Idesüss!, a Focisuli vagy a Pingpongsuli, majd 1980-ban Vitray Tamástól átvette a Kapcsoltam című tévés játékot, amellyel országos népszerűségre tett szert.

Kiemelkedő munkásságát 2001-ben Magyar Televízió Életmű-díjjal, 206-ban pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével ismerték el.

Fotók: Europress

Ezt is szeretjük