Már nem tudta visszaszívni! Ez csúszott ki Rákay Philip száján A Dalban
Rákay Philip A Dal című műsorban az értékelésnél bakizott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Újabb hat előadó jutott tovább a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatóműsorának, A Dalnak a középdöntőjébe.

A tíz versenyzőből szombat este a nézők és a zsűri tagjai is három-három versenyzőt juttathattak tovább a harmadik elődöntőből. Egyikük értékelésénél Rákay Philip vicceset bakizott.

Már nem tudta visszaszívni

A tegnap este utolsó fellépője a Mystery Gang zenekar volt, akiknek előadását Csiszár Jenő és Rákay Philip is dicsérte.

- Aki még nem volt Happy... Mystery Gang koncerten, az pótolja be - mondta az M1 intendánsa.

Bakija azért vicces, mert annak ellenére, hogy a rockabilly zenét játszó trió nagy rajongója, a nevük helyett majdnem Happy Ganget mondott, ami szintén egy magyar, de merőben más, pop, hip-hop, club dance műfajban sikereket elért könnyűzenei formáció volt a kilencvenes években. A Mystery Gang végül a nézők szavazatai alapján került be a középdöntőbe.

A zsűri pontszámai alapján a harmadik elődöntőben az első helyen Pál Dénes jutott tovább a középdöntőbe 38, a másodikon a New Level Empire 36, a harmadikon pedig a Fool Moon 35 ponttal.

Pál Dénest a két női zsűritag, Rúzsa Magdi és Kovács Kati értékelte. Mindegyiküket lenyűgözte hangjával és már olyan sokat emlegetett szemeivel is. A 69 éves énekesnő azt is közölte a fiúval, ha már nem szeretne énekelni, ilyen külsővel muszáj filmvászonra kerülnie.

A továbbjutók

A New Level Empire száma Rákay Philipnél dobogós, Rúzsa Magdinak is az egyik kedvence, szerinte bármelyik országban megállná a helyét egy fesztiválon a nagyszínpadon.

A Fool Moon A Dal történetében először lépett pop-a capella műfajban színpadra és nagy sikert aratott a stúdióban ülő nézőseregnél és a zsűrinél is. Csiszár Jenő szerint a világ bármely színpadára kiállhatnának, Rákay Philip pedig azt dicsérte dalukban, hogy azt biztos megjegyzik az emberek.

A nézők szavazatai alapján a Mystery Gang mellett Radics Gigi és a HoneyBeast bizonyíthat a középdöntőben.

Radics Gigit világklasszisnak nevezte Kovács Kati, de a fiatal énekesnő dalát kicsit idegennek érezte. Rúzsa Magdi trendinek találta a számot, de a tavalyit fülbemászóbbnak tartotta.

A HoneyBeast popdalának szövege Rákay Philip szerint felért egy szellemi pezsgőfürdővel, amihez ráadásul még irónia is társult. Kovács Kati is ugyanezt dicsérte számukban, hozzátéve, hogy ez az egyik kedvence a műsorba bejutott 30 dal közül.

Király Linda nem jutott tovább, pedig Csiszár Jenő szerint ő nem is tartozik a versenyzők közé, hisz ő egy sztár. Gájer Bálint esetében Kovács Kati örült annak, hogy végre egy magyar dalt hallott, Csiszár Jenő viszont annak ellenére, hogy a fiú nagy rajongójának vallotta magát, közölte: a szám legfeljebb egy születésnapi tűzijátékhoz megy el.

Knoll Gabi dalát Csiszár Jenő kicsit fapadosnak titulálta, Rúzsa Magdit pedig megfogta az énekesnő hangszíne, de a daltól hiába várta, hogy az folyamatosan építkezzen. A BülBüls énekesnőjének, Takács Noéminek a számát Rákay Philip a végtelenségig hallgatta volna, az Rúzsa Magdi szerint bemászik az ember bőre alá, de nem eurovíziós dal. Ezt azonban a lánynak cseppet sem kell bánnia, mert van piaca: ő például megveszi a lemezért, ha lesz, a koncertjére pedig elmegy, ha fellép.

A versenyzők pontszámai a zsűri értékelése alapján:

Pál Dénes 38 pont

New Level Empire 36 pont

Fool Moon 35 pont

HoneyBeast 34 pont

Király Linda 34 pont

Gájer Bálint 33 pont

Radics Gigi 32 pont

Mystery Gang 31 pont

Bülbüls 30 pont

Knoll Gabi 29 pont

Fotó: MTVA/Nagy Zoltán

Ezt is szeretjük