"Nem akartam, hogy sajnáljanak" 22 évesen lett rákos a magyar modell

Rábaközi Andrea a Fél Kettő műsorában mesélt küzdelmeiről.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Számtalanszor láthattuk már, hogy a rák bizony a sztárokat sem kíméli. És még az sem garancia a gyógyulásra, ha valaki meg tudja fizetni a legkiválóbb specialistákat.

Bár az orvostudomány segítségével úrrá lehet lenni a gyilkos kóron, a beteg hozzáállása legalább annyit számít - mint ahogyan azt Rábaközi Andrea példája is bizonyítja.

A még mindig gyönyörű exmodell már több alkalommal mesélt a méhnyakrákkal való küzdelméről, ezúttal a Fél Kettő műsorában idézte fel a több mint 20 évvel ezelőtti történéseket.

22 évesen lett rákos

Mint D. Tóth Andrásnak elmondta, szörnyű volt 22 éves korában szembesülni azzal, hogy szervezetét megtámadta a rák.

Ugyanakkor az első percben elhatározta, hogy nem esik betegségtudatba, inkább megpróbál pozitívan hozzáállni a dologhoz, és megbirkózik a kórral.

- Én hiszek abban, hogy a lélek betegíti meg a szervezetet, ezt pszichésen produkáljuk, így hát kutya kötelességünk meggyógyulni - vallotta.

Arról is beszámolt, hogy először szerette volna elkerülni a műtétet, ezért még orvost is váltott, ám végül kiderült, hogy muszáj alávetnie magát a beavatkozásnak.

Sok minden tanult önmagáról

A legrosszabb időszak kétségkívül az a három hét volt, amikor az operáció után várt a szövettani eredményre: akkor, ahogy mesélte, megjárta a hullámhegyeket és -völgyeket egyaránt.

Mindenesetre az összes olyan praktikát bevetette, melynek hatékonyságában szentül hitt - természetgyógyászhoz járt, barátnője pedig távolról agykontrollal gyógyította.

Magyar sztárok küzdelme a rákkal

Nézegess képeket!

Elolvasom

És bár a szövettani vizsgálat szerint nem sikerült tökéletesen a műtét, Andrea nem volt hajlandó újabb sebészi beavatkozásnak alávetni magát. Végül az idő őt igazolta, hiszen a kórt sikerült legyőznie.

Állítása szerint az is sokat segített, hogy a családtagjain kívül senkinek nem árulta el a rákkal való küzdelmét, mert el akarta kerülni az emberek sajnálkozását - ez ugyanis csak erősíti valakiben a betegségtudatot.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Most, több mint 20 év elteltével Rábaközi Andrea egészségesnek mondja magát, sőt, ez idő alatt a magánélete is rendeződött, hiszen immáron boldog feleség és két gyerkőc édesanyja.

- Azt hiszem, rengeteg minden megváltozott bennem, a női mivoltomban is, és nagyon sokat tanultam a gyógyulás ideje alatt magamról - vallotta a 44 éves sztár.

Fotó: Europress

Ezt is szeretjük