A helyszínen életét vesztette! A magyar zenész halálos balesetet szenvedett
Meghalt Pribil György, a Kimnowak zenekar egykori gitárosa.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Októbert 16-án, tegnap este egy súlyos autóbalesetben meghalt Pribil György zenész.

Az S-Modell, a Kimnowak, a Hobo, és az eQuus egykori gitárosa a helyszínen életét vesztette.

A helyszínen életét vesztette

Tegnap este háromnegyed hét körül eddig ismeretlen körülmények között két autó frontálisan összeütközött Kismaroson. A balesetben az egyik autó vezetője, a 46 éves Pribil György olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Egy másik sérültet kórházba szállítottak.

Pribil György 18 éves korában kezdett el gitározni. Keith Richard, Ry Cooder és Jimi Hendrix voltak a példaképei. "A zene annyira szent dolog volt számomra, hogy hosszú ideig hozzá sem mertem nyúlni"-  indokolta a viszonylag késői kezdetet egy interjúban.

A Topóban és az Állati elmékben indult zenei karrierje. A sikert saját blueszenekara, az S-Modell hozta meg számára: évekig teltház előtt játszottak az ország rockklubjaiban, 1992-ben albumuk is megjelent. Eközben más blueszenekarokkal is fellépett.

Az S-Modell 1994-ben felbomlott, de ekkor már ott volt a Kimnowak zenekar, amely egy évvel azelőtt alakult meg.

Kimnowak zenekar

A Kimnowakot Novák Péter énekes, Pribil György gitáros és Nagy Gergely basszusgitáros alapította. A zene.hu szerint zeneileg Pribil volt a meghatározó ember.

Az első átütő sikert a Hol van az a nyár című dallal érték el, amiről Pribil György később úgy vélekedett, "ez a legkevésbé jó nóta a lemezünkön".  Későbbi ismert számaik közé tartozik a Gyémánt és a Tűz van babám.

Két egymást követő évben is Arany Zsiráf-díjat kapott a zenekar: 1995-ben a Tűz van babámért, mint az év hazai felfedezettje, 1996-ban pedig a Fekete zaj lett az év hangfelvétele.

Bár a Kimnowak soha nem oszlott fel, az utóbbi években nem zenéltek együtt, és utoljára 2003-ban jelent meg albumuk A HÁZ címmel.

- Ő a másik felem volt. Az a közel száz dal, amit együtt írtunk, nélküle nem születhetett volna meg. Ez volt a kémiája a dolognak. Az biztos, hogy Gyuri nélkül már nem lesz többet Kimnowak - nyilatkozta Novák Péter az index.hu-nak.

Fotó: Indafotó/Kifra

Ezt is szeretjük