Teljesen új világok, mindössze egy gombnyomásra (x)
A PlayStation 5 vadonatúj konzolja ígéretes terepet biztosít a kísérletezésre: itt az ideje egy kihagyhatatlan és jó kedélyű űrkalandnak!

PS
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Felfedeznivalóra, új élményekre és kihívásokra vágysz? Néha érdemes kilépni az ismeretlenbe, hogy újabb dimenziók megismerésével gazdagodjunk: a PlayStation 5 vadonatúj konzolja ígéretes terepet biztosít a kísérletezésre, a profik mellett a játékokkal csak ismerkedési fázisban lévők is bátran belevághatnak! Itt az ideje egy kihagyhatatlan és jó kedélyű űrkalandnak!

A videójátékok világa az évek során a technológia iránt érdeklődő szubkultúra határait addig feszegette, míg korunkra már az egyik legjobban jövedelmező szórakoztatói ágazattá vált. Az itt megismert történetek, karakterek a popkultúra szerves részeit alkotják, az egyik legismertebb páros pedig újabb kalanddal jelentkezik, amely a virtuális világalkotás következő lépcsőfokát jelenti. 

Ratchet & Clank játék

A csillagok között, ahol ember még nem járt, megannyi ismeretlen bolygó és élőlény található. Vajon hogy működik ez az univerzum, és kik a lakói? Ez az ötlet ihlette meg a 19 éve töretlen sikernek örvendő Ratchet & Clank széria alkotóit. Az űr végeláthatatlan mélységeit ugyanis két barát harcias jókedve deríti fel, és szabadítja meg az elnyomó zsarnokoktól. Az önmagának és környezetének is egyaránt bizonyítani akaró Ratchet, bár egy kellemes, macskaszerű háziállat benyomását kelti, valójában a galaxis eltökélt védelmezője. Hűséges társa, a hihetetlenül aranyos mechanikus cimbora, Clank sem hiányozhat mellőle.

ratchet and clank rift apart 1

Az ikonikus páros közreműködésével a PlayStation 5 konzolon megjelent Ratchet & Clank: Rift Apart során, a videójáték-technológia fejlődésének köszönhetően egy merőben új látvány tárul a játékosok szeme elé. A minden eddiginél részletesebb karakterábrázolást egy vadonatúj, dimenziókon átívelő dinamika bolondítja meg. Ha ez még nem lenne elég, a legtöbb fegyvernél és környezeti elemnél a PS5 adaptív kontrollere egyedi rezgést bocsát ki. Ettől minden felhasználónak garantáltan leesik az álla!

A Ratchet & Clank: Rift Apart, bár egy neves széria újabb fejezete, valójában egy önmagában értelmezhető történet, mely nincs híján a humoros beszólásoknak, a bombasztikus akcióknak, és a kedvelhető figuráknak. A sorozat történetében először bukkan fel ugyanis Rivet, a Ratchet fajához tartozó talpraesett lány, akinek rejtélyes karaktere a játék egyik legemlékezetesebb újításaként könyvelhető el.

ratchet and clank rift apart 2

Mindez természetesen mit sem érne 2021-ben, ha a Rift Apart csak a keményvonalas játékosokat igyekezne megszólítani. Erről azonban szó sincs: a készítők a korosztályok széles spektrumának lefedésén túl a videójátékokkal éppen csak barátkozó, a konzolok új generációjával ismerkedő felhasználók felé is kaput nyit. Miután átléptünk az új dimenzióba, Ratchet és Clank gondoskodik róla, hogy elégedetten térjünk haza az élményekben gazdag útról.

(Képek forrása: Sony Europe B.V.)

Ezt is szeretjük