67 évesen is igéző szépség Piros Ildikó! Már a hetvenes években odavoltak érte a nézők
A szőke színművésznő ma ünnepli a születésnapját.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Piros Ildikó már a Színművészetire való felvételi alkalmával bizonyította, hogy különlegesen tehetséges, hiszen elsőre felvették - pedig az 1200 jelentkező közül csupán egy tucatnyi diák kezdhette meg színi tanulmányait a neves intézetben.

Végül 1970-ben kapta meg a diplomáját, azóta pedig számos filmben és színdarabban láthatta a közönség.

A Kisvárosban is szerepelt

A tévénézőknek különösen két okból emlékezetes: az egyik az 1978-as Abigél, amelyben Zsuzsannát formálta meg, a másik pedig a Kisváros, ahol 1993 és 2001 között Komlóssy Hédit alakította.

Ezek mellett játszott a Hahó, Öcsi!-ben, a Macskajátékban, valamint olyan népszerű tévéfilmekben, mint a Fekete város, a Rózsa Sándor vagy a Családi kör.

A Madách Színháznak 1970 óta tagja, a színházkedvelő közönség rengeteg darabban láthatta, a Vörös és feketétől a Hamlet, dán királyfin át Agatha Christie: A vád tanújáig. Emellett pedig 2000 óta a Magyar Táncművészeti Főiskola színészijáték-tanára.

Mint egy korábbi interjújában elmondta a Gyulai Hírlapnak, manapság már máshogy tanulják a diákok a színészetet - míg ők annak idején beálltak a takarásba, és figyelték, hogyan játszanak a nagyok, addig most erre már sem idő, sem szándék nem nagyon van.

Az idősektől kellene tanulni

A fiatalok elfoglaltak, és gyakorlatoznak ugyan, pedig pont ezt a mesterségbéli zsenialitást nem lehet gyakorlatokkal elsajátítani, csak ellesni azoktól, akik a legjobban művelik.

Az Abigél szereplői most

Nézd meg, mi lett a népszerű filmsorozat egykori diáklányaival és a többi szereplővel!

A ma 67 éves színésznőt pályafutása során több díjjal is kitüntették, egyebek közt Jászai Mari-, Érdemes Művész- és Kossuth-díja is van. A 2014-es POSZT színházi szemlén pedig férjével, Huszti Péterrel és a Madách Színházzal együtt megkapták a Magyar Művészeti Akadémia Tolnay Klári-emlékérmét, amelyet a színésznő születésének 100. évfordulójára szervezett ünnepi ülésen adtak át augusztusban.

Fotók: stefan2001.blogspot.hu, Facebook/POSZT

Ezt is szeretjük