Ilyen volt, ilyen lett: Pécsi Ildikó
Idén tölti be a 70-et az Aranyember Noémije
Az egykori bombázóból mára bájos nagymama lett, ám Pécsi Ildikó most is olyan elbűvölő, mint fiatalkorában.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pécsi Ildikó 1940. május 21-én született Polgárban. 1962-ben szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Pécsi Nemzeti Színház tagja lett.

1966 és 1970 között a Vígszínházban dolgozott, majd a nyolcvanas-kilencvenes évek során a Mikroszkóp Színpadon, a kecskeméti Katona József Színházban, a Radnóti Színházban és a Népszínházban szerepelt. 1990 óta a József Attila Színház színésznője.

Minden műfajban bizonyította tehetségét

Az egykori bombanő kezdetben naiv, szép lányokat és könnyűvérű nőket formált meg, majd idővel jó humorú karakterszínésznőként lopta be magát a nézők szívébe.

Tehetségét szinte valamennyi műfajban kipróbálta, szerepelt például a Hamletben és az Antigonéban, de ügyesen helytállt komédiákban és operettekben is.

A színház mellett számos magyar film főszerepét is eljátszotta, legemlékezetesebb alakításait az 1962-es Az aranyemberben és az 1980-as Indul a bakterházban láthattuk - előbbiben a Senki szigetén élő Noémit, utóbbiban pedig Csámpás Rozit formálta meg. 44 éves korában pedig megkapta Klárika szerepét a Linda című sorozatban, amelyben szintén imádták a nézők.

Pécsi Ildikó Hegedűs D. Gézával

A 69 éves színésznő 2008-ban egy gyerekeknek szóló lemezt adott ki Zeneképzelet címmel, amelyet a Várnagy Andrea-Farkas Zsolt zongoraművész házaspárral közösen készített.

2007-ben kapta meg a Kossuth-díjat

Munkásságát számos rangos elismeréssel jutalmazták, 1976-ban Jászai Mari-díjat, 2007-ben Kossuth-díjat kapott.

1980-ban érdemes művésznek, 1987-ben pedig kiváló művésznek választották meg.

Pécsi Ildikó 1969-ben kötött házasságot Szűcs Lajos olimpiai futballistával, és egyetlen közös gyermekük született, Csaba, aki Pártos Csillával kötött házasságot, és szüleit egy fiúunokával ajándékozta meg, aki szintén a Csaba nevet kapta.

Ezt is szeretjük