2 év után írták ki! Fontos szereplő távozott a Barátok közt sorozatból
Pataki Szilvia két évig alakította a Barátok közt című sorozatban Bárány Enikőt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Két év után el kellett búcsúzniuk a Barátok közt nézőinek Pataki Szilviától, aki a sorozatban Bárány Enikőt alakította.

A 26 éves színésznő a közeljövőben színházi munkáira koncentrál, de azt sem zárta ki, hogy a nézők egy másik tévécsatornán láthatják viszont, árulta el a Feminának.

Két évig szerepelt a Barátok közt sorozatban

Május 4-én láthatták utoljára a nézők a Barátok köztben Pataki Szilviát: az általa megformált Enikő az utóbbi hónapokban nagyon megváltozott, még arra is képes volt, hogy folyamatosan mérgezze szerelmét.

- Két év alatt sokat változott a karakter, főleg a végére, úgyhogy amilyen képet kialakítottam magamban erről a lányról, azt az utolsó fél év megcáfolta. A szöges ellentéte lett annak a karakternek, amit a kezdetekkor megformáltam. Gonosszá vált, de így a nézők talán nem sírnak utána annyira. Amikor megkaptam Enikő szerepét, örültem annak, hogy egy pozitív figurát kell eljátszanom: egy napi sorozat szereplője minden este ott van a nézők nappalijában, a legtöbb ember azonosítja a szereppel. Nyilván hálásabb ilyen szempontból egy pozitív figurát alakítani.

- Sokat jelent, ha egy fiatal színésznő kipróbálhatja magát egy napi sorozatban, rutint szerez a kamera előtt is. A Barátok közt mit adott neked szakmailag?

- Ezeket, emellett gyakorlatilag memóriatréning egy napi sorozatban szerepelni. Volt, hogy napról napra 22 jelenetet meg kellett tanulnom, ez szellemileg kondícióban tartja az embert. Színházi ember vagyok, két-három bemutatóm volt egy évben, a forgatást nem volt könnyű összehangolni a színházi munkáimmal. A bemutatók környékén nagyon azt éreztem, hogy a saját határaimat feszegetem, olyan feszített volt a munkatempó. 

Teljesen más technikát igényel játszani egy napi sorozatban, mint egy mozifilmben, a színházról nem is beszélve. Nagyon örülök, hogy szerepelhettem a Barátok köztben, és nagyon is hálás vagyok, mert adott egy olyan ismertséget, ami országos szintű. Csak a színház révén erre nem tehettem volna szert.

- A memóriatréning most jól jött, hiszen a hétvégén beugrottál a Hattyúdal című zenés darabba, egy új darabot próbálsz a fővárosi József Attila Színházban, egy harmadiknak pedig a felújító próbáin veszel részt Vácott.

- Társulati tagként a József Attila Színházban nagyon sok jelenleg is futó darabban játszom. Szerepeltem a Kaviár és lencsében, az Aranyecsetben és az Aranyemberben is. Jelenleg a Bűntény a kecskeszigeten című négyszereplős drámát próbálom a stúdiószínpadon. Rékasi Károly a férfi főszerepelő, vele már többször dolgoztam együtt. Jelenleg a színházi munkáimra koncentrálok, de ez nem jelenti azt, hogy nem tűnök fel majd valamelyik tévécsatornán a közeljövőben, akár más minőségben is, mint sorozatszínész.

- Akár énekesnőként, ahogy a Szálka - avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán című műsorban már felbukkantál?

- Igen, a Szálka révén érdeklődtek már utánam zenei vonalról. Egyébként abban az adásban, amelyben szerepeltem, éppen Tahi-Tóth László volt az egyik sztárvendég, aki a Hattyúdalban is főszerepet játszik. Érdekes, ahogy a sors összehozza az embereket. Most nagyon sok lehetőség lebeg a levegőben, a zene, az éneklés biztos, hogy előtérbe kerül az életemben.

Fotó: RTL Klub/Nagy Botond, Klinszky Gábor

Ezt is szeretjük