Emlékszel a Szomszédok zsémbes Janka nénijére? Friss fotó Pásztor Erzsiről
Nézd meg a 78 éves Pásztor Erzsi színésznőt!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pásztor Erzsi, Kossuth-, Jászai Mari-, Balázs Béla-díjas színésznő több mint öt évtizede áll színpadon, felejthetetlen filmekben és tévéfilmekben játszott, mint például A Tenkes kapitánya vagy a Keménykalap és krumpliorr. A 78 éves színésznő mégis a legtöbbek emlékezetében a Szomszédok című sorozat Janka nénijeként él.

Karaktere már a teleregény legelső részében feltűnt: meglepődik azon, hogy Vágási Feri és Jutka nem viszik magukkal új otthonukba a kályhát, hiszen ott nagyon modern módon már bevezették a központi fűtést, aztán emlékezteti a fiatalokat arra, hogy nehéz lesz az új életük, mivel a lakás és az általa kölcsönadott pénz törlesztőrészleteit is fizetniük kell.

Szöllősy Janka több száz részen át megmarad Jutka sokszor rosszindulatú, mindenbe beleszóló, zsörtölődő idős nagynénjének, aki mindig a legrosszabbkor toppan be, és aki ráadásul az italt sem veti meg. Rossz tulajdonságai ellenére hamar belopta magát a nézők szívébe, a Szomszédok egyik legnépszerűbb mellékszereplője lett. 

Pásztor Erzsi a való életben kerüli a konfliktushelyzeteket, és igyekszik a vele történt rossz dolgokat is pozitívan látni, árulta el Jakupcsek Gabriella M1-an futó talkshow-jában.

- Ordítok, zokogok, kisírom magam, aztán megpróbálom megmagyarázni magamnak, milyen jó, hogy így történt. Mert tulajdonképpen abból én jövök ki jól, ezt akkor azért csinálta velem a sors, mert akar adni nekem valami jobbat - mondta.

Fotókon a híres magyar sorozatok színésznői

A kilencvenes évek sorozataira és azok sztárjaira mindenki emlékszik, nem véletlenül vetítik a köztévé csatornái időről időre a Szomszédok, a Kisváros, a Família Kft. vagy a Linda című produkciókat. Nézd meg, mennyit változtak a legnépszerűbb magyar sorozatok női sztárjai 20 év alatt!

Fotó: MTVA/Lakos Gábor

Ezt is szeretjük