A Szomszédok Janka nénije sírva emlékezett elhunyt kolléganőjére
Pásztor Erzsi hangja is sokszor elcsuklott a gyásztól a reggeli műsorban.

pasztor-erzsi-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pásztor Erzsi, a Szomszédok Janka nénije könnyek között, el-elcsukló hangon emlékezett meg a Mokka mai adásában a tegnap elhunyt Schubert Éváról, aki a teleregényben Lillácskát alakította. Bár ugyanabban a sorozatban szerepeltek, nem ott ismerkedtek össze, a forgatáson soha nem is találkoztak. 

- Én már főiskolás koromban nagy tisztelője voltam, aztán a szinkronban találkoztunk először, attól kezdve jóban lettünk, barátokká váltunk. A sors megadta nekem azt is, hogy együtt játszhattunk az IBS színpadán a Macskajátékban, testvéreket alakítottunk - árulta el Pásztor Erzsi.  

pasztor-erzsi
Fotó: TV2/Mokka

Schubert Éva 2011-ben csontritkulása miatt kerekesszékbe kényszerült, több műtéten is átesett. Az utóbbi években a lakásából sem nagyon mozdult ki.  

- Bármennyire is fájdalmas a távozása, számomra tulajdonképpen megkönnyebbülés, mert olyan méltatlan volt ez a betegség, és annyira megkínozta őt is, a lányát, aki szintén remek ember - megteremtett Évának mindent, ami csak egy pici javulást hozhatott. Már alig tudott beszélni, már nem tudtam vele kommunikálni. Miután utoljára meglátogattam, rossz állapotba kerültem én magam is, mert elviselhetetlen volt a látvány, milyen szenvedést okozott a betegség annak a csodálatos nőnek, aki ő volt - mondta könnyekkel a szemében. 

Schubert Éva 2004-ben az otthonában
Schubert Éva 2004-ben az otthonában
Fotó: DFP/Thomas Magnum

- Ismétlik megint a Szomszédokat, és néha, ha szabad vagyok, belenézek. Látom őt a nagy kalapban, elegánsan, amilyen mindig is volt. Finom és szerény volt, soha senkinek nem mondott nemet, ha az utcán megszólították. Sokat jótékonykodott, rengeteg ingyen fellépése volt. Páratlan ember volt, olyan különleges humorral, akihez foghatót nem tudnék mondani, se előtte, se utána. A kulturáltságáról és az intelligenciájáról nem beszélek, mert az is egyedülálló volt.

Olyan embereket ismert! Ittam minden szavát, imádtam, amikor mesélt. Ő úgy járt külföldre operaelőadásokat nézni, ahogy én az újpesti piacra járok. Számára az mindennapos volt. Ha vendégül látott, amikor még ő főzött, az is különlegesség volt. Élvezet volt vele együtt lenni - osztotta meg a nézőkkel a 80 éves művésznő.

Ezt is szeretjük