Felismered az 56 éves Palik Lászlót? A TV2 műsorvezetőjeként tér vissza
Palik László vezeti a TV2 Exatlon Hungary című reality műsorát.

beauty and style
Top olvasott cikkek

2019-ben új, extrémsport-reality-vel jelentkezik a TV2. A január 2-án induló Exatlon Hungary műsorvezetője a hosszú idő után újra képernyőn szereplő Palik László lesz - jelentette be a csatorna a ma délelőtti sajtótájékoztatón.  

Palik László nyolc évvel ezelőtt visszavonult. A nagy nyilvánosság előtt 2010 áprilisában nyolcszoros magyar Dakar-résztvevő pilótaként a Heroes Legendet segítő szakemberként szerepelt a hírekben, majd augusztusban a Hungaroring Sport Zrt. leköszönő elnökeként vett részt azon a sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a társaság új elnök-vezérigazgatóját.

palik-laszlo-fb2
Fotó: MTI/Földi Imre

- Nyolc évvel ezelőtt én tényleg azt gondoltam, hogy a bulit akkor kell otthagyni, amikor jó, tehát ez jó mulatság volt, én visszavonulok. Egyszer csak hirtelen, a semmiből két ember föltűnt, Kökény-Szalay Vivien és Fischer Gábor, a TV2 két igazgatója, és olyan lehengerlő módon közelítettek meg ennek a műsornak az ötletével, és, hogy vállaljam el ennek a műsornak a műsorvezetését, hogy az elmúlt nyolc évben először szédültem meg, és azt mondtam, hadd nézzem meg, miről van szó. 

palik-laszlo-
Fotó: TV2

- Azt hiszem, ott vesztem el, amikor elkezdett érdekelni. Aztán megnéztem néhány részt: lehengerlő ez a játék, elképesztő dinamikája van, ez nem egy valóságshow, nem egy klasszikus sportesemény, hanem valamilyen ötvözete ennek a kettőnek. Itt valóságos emberi teljesítmények vannak. Ami pedig igazán meggyőzött, az az, hogy ez egy új sportág, és ezek nagyon komoly atléták. Azt gondoltam, ezért érdemes visszajönni! - árulta el a TV2 riporterének.  

Amikor megkeresték a műsorötlettel, természetesen először a feleségével, Marsi Anikóval beszélte meg a felkérést, de két fia is mindent hallott, mert éppen vele utaztak az autóban. Először még úgy gondolta, továbbra is tartja magát ahhoz, hogy visszavonul, de a fiai nagyon érdeklődtek a műsor iránt. 

- Én egy nagyon határozott, kemény apa vagyok. Körülbelül 40 másodpercig mély ellenállásban voltam, aztán elmondtam, miről van szó. A nagyobbik fiam végül odafordult hozzám az autóban, és azt kérdezte: ugye, elvállalod? Ez nagyon mellbe vágott, mert nyolc éve tényleg visszavonultam minden közszerepléstől. A nagyobbik fiam 12 éves, tudja, hogy az apja anno televíziózott meg autóversenyzett is, meg a Forma 1-hez is volt valami köze, de ez mind történelem előtti idő az ő számára. Hirtelen azt éreztette velem, hogy szeretné látni, milyen az, amikor apa akcióban van - mondta az 57 éves sztár.  

palik-laszlo-2018
Fotó: TV2

Az egész család összeült, és végül mindenki azt mondta, hogy vállalja el a felkérést. 

Az Exatlon számos országban nagy sikert aratott, Brazília, Mexikó, Kolumbia, Románia és az Egyesült Államok után most Magyarországon indul hódító útjára. A Dominikai Köztársaságban forgatott műsorban két csapat versenyez egymás ellen: civil játékosok csapnak össze sportos hírességekkel. A ma délelőtti sajtótájékoztatón az Exatlon Hungary Bajnokok csapatának férfi tagjait is bemutatták, melyet Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó, Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó, Bereczki Krisztián kétszeres világbajnok testépítő és Fodor Rajmund olimpiai bajnok vízilabdázó alkot. A női versenyzőket jövő héten mutatja be a TV2, az amatőröket pedig karácsonyig.

Ezt is szeretjük