Önpusztító életet élt! 44 éves korában elhunyt a magyar énekes
Őz Zsolt, a kultikus Vidámpark énekesének életét ezúttal nem tudták megmenteni az orvosok.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Életének mindössze 44. évében meghalt Őz Zsolt, a hazai alternatív rock egyik meghatározó zenekarának, a Vidámparknak az énekese.

Az íróként, újságíróként is ismert zenész szerdára virradó éjszaka hunyt el.

Mindössze 44 éves volt

Őz Zsolt 1988-ban alapította meg az underground körökben ma már legendás Ugatha Christie zenekart, amelynek három évvel később Világhamvasztó címmel jelent meg az első albuma.

A Vidámpark, amellyel több-kevesebb megszakítással egészen haláláig zenélt, 1991-ben alakult. Első kazettájuk Karnevál címmel rá egy évre került a boltok polcaira. 2000-ben a Vidámpark újjáalakult, három évvel később 2 Citrom címen jelent meg bemutatkozó lemezük.

Összesen négy stúdióalbumot készítettek. A Vidámpark hosszú ideig állandó fellépő zenekar volt a Sziget Fesztiválon. Utolsó koncertjüket idén júliusban adták az A38 hajón.

 A közvetlen környezete által csak csepeli Lou Reedként emlegetett énekes 1993-ban Macskajáték címmel szólóanyagot is megjelentetett.

Zenei témájú írásai a Wantedben, a Wan2-ban, a Magyar Narancsban, a Népszabadságban is olvashatóak voltak. 2004-ben Rakenroll címmel könyvet is adott ki, melyet a csepeli fiatalkoráról írt. Az Index szerint halála előtt a csepeli Csillagtelep világáról készült riportot írni a hírportálnak.

Alkoholfüggő volt

Őz Zsoltnak az elmúlt tíz évben már többször is halálhírét keltették, de erős szervezetének köszönhetően október 2-ának éjszakájáig mindig felépült a betegségekből. 

Apja, majd anyja halála után egyre mélyebb depresszióba esett, amit súlyosbítottak betegségei. A kilencvenes évek közepén saját bevallása szerint is kövér volt, csak a hasnyálmirigyműtétje után fogyott le, azt követően tartotta 77 kilós versenysúlyát. A közelmúltban egy csípőprotézis-műtéten is átesett. A legnagyobb problémát mégsem maguk az operációk jelentették, hanem az alkoholfüggősége.

- Ha meglátok egy kocsmát, bemegyek. A csípőműtét után nagyon lefogytam, egyáltalán nem ittam, és nagyon keményen dolgoztam rajta, hogy formába kerüljek: gyógytorna, felszedni pár kilót. De amikor éreztem, hogy már van bennem annyi erő, hogy lemenjek a kocsmába, le is mentem - mesélte egy a Magyar Narancsnak 2005-ben adott interjúban.

A 2000-es évek közepe felé volt öngyilkossági kísérlete is egy nő miatt. Amikor magához tért, nem emlékezett semmire, és az orvosok szerint kész csoda, hogy annyi gyógyszer után, amit beszedett, életben maradt.

- Nagyon szerettem, és ő is engem, csak nem bírta elviselni a kacskaringós jellememet. A lakásomon beszedtem egy csomó gyógyszert. A bátyámnak tűnt fel, hogy két napja nem hallott rólam, átjött hozzám, és betörte az ajtót. Beszállítottak a Korányiba, 120 Xanax és 40 Betaloc volt bennem - mondta szintén a MaNcsnak adott interjúban.

Három hete a szervezete ismét összeomlott, kórházba került, de életét ezúttal nem tudták megmenteni, október 2-án, szerdára virradó éjszaka meghalt.

Fotó: www.vidampark.net

Ezt is szeretjük