73 évesen elhunyt Oszter Sándor: szívinfarktus okozta a Kossuth-díjas színész halálát

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész halálhírét felesége jelentette be.

oszter sandor

Péntek este elhunyt Oszter Sándor, halálhírét felesége, Failoni Donatella közölte Facebook-oldalán. 

- Ma kilenckor meghalt a férjem szívinfarktusban, vége az életemnek - jelentette be a tragikus hírt a gyászoló zongoraművésznő a posztban, mely alatt már több százan részvétüket nyilvánították.

Ma kilencor meghalt a férjem szívinfartusban, vége az éetemnek

Közzétette: Donatella Failoni – 2021. október 29., péntek

Lányuk, Oszter Alexandra egy megható Facebook-bejegyzésben búcsúzott imádott édesapjától.

Elment🖤Kiváló mesterem volt.”Tanulj meg fiacskám komédiázni,tanulj meg kacagni,sírni ha kell!Tanulj a rosszhoz is jó...

Közzétette: Alexandra Oszter – 2021. október 29., péntek

73 évesen elhunyt Oszter Sándor

A színészt 1971-ben ismerte meg az ország a Rózsa Sándor című televíziós sorozatnak köszönhetően, amelyben a főszereplőt alakította. Elárulta, ekkor nagyon hirtelen jött számára a siker, nehezen szokta meg, hogy megnézik a tömegközlekedésen, és azt is, hogy bolondulnak érte a nők.

Még ugyanebben az évben a Vígszínházhoz szerződött, majd pedig 1983-ban megkapta a Jászai Mari-díjat. 1978-1989 között a Nemzeti Színházban játszott, ahol néhány év kihagyással, 1992-től újra folytatta a munkát. 2008-ban lett a Békéscsabai Jókai Színház színésze. Többek közt olyan filmekben láthatta a nagyközönség, mint az Agitátorok, a Kopjások, a 80 Huszár, a Jób lázadása, a Vadon, valamint az Argo, az Argo 2., utoljára pedig A Viszkis című moziban szerepelt. 2013-ban Kossuth-díjjal tüntették ki.

Szinkronszínészként is megmutatta tehetségét, többek között ő volt Kirk Douglas magyar hangja az Újra szól a hatlövetű című filmben, illetve ő szinkronizálta Terence Hillt a Nevem: Senki című westernben.

1979-ben kötött házasságot Failoni Donatella zongoraművésszel, lányuk, Oszter Alexandra 1980-ban született. A színésznő több darabban is játszott már együtt édesapjával, 2010-ben pedig fiúunokával örvendeztette meg szüleit, aki az Axelo Hunor Konstantin Larsen nevet kapta.

A színész néhány évvel ezelőtt elárulta, súlyos betegséggel küzd, ugyanis életét hosszú ideje megkeserítette a Lyme-kór. Ennek ellenére a mai napig aktív volt, a Blikk beszámolója szerint még 73. születésnapján is játszott, ekkor Márai Sándor A kassai polgárok című művéből készült darabot adták elő Hajdúszováton, amelynek ő alakította a főszereplőjét. 

Borítókép: MTI/MTVA/Zih Zsolt, MTI/Lajos György, MTI/ Beliczay László, MTI/Ilovszky Béla.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük