Tovább dagad az Ördög Nóra körüli botrány - Elszabadult a pokol a kommentelőknél is
Ördög Nóra csatornaváltása megosztja a szakmát és a nézőket.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Több mint egy hete, hogy július 8-án este a TV2 közleményben tudatta, az egyik ősszel induló produkciójuk műsorvezetője Ördög Nóra lesz, de a kedélyek még mindig nem csitulnak.

"Sok szeretettel üdvözöljük Ördög Nórát. Vele újabb, fényes csillaggal gazdagodik a TV2 egyébként is kimagasló egyéniségekből álló műsorvezetői csapata. Stratégiánk meghatározó eleme az innováció, benne az újító műsorpolitika, melynek számos eredményét láthatják a nézők ősszel. Színes és izgalmas műsorkínálatunk Ördög Nórának is sok lehetőséget jelent műsorvezetőként. TV2-es karrierjéhez sok sikert kívánunk, születendő kisgyermekéhez pedig nagyon sok örömet és boldogságot" - közölte György Bence, a TV2 program- és hírigazgatója.

Az RTL Klub egyik húzónevének váratlanul átigazolása a rajongókat és a kollégáit is megdöbbentette.

Blogjában indokolta

A 32 éves tévés a bejelentés másnapján az Angyalműhely blogjában indokolta, 13 év után miért hagyta ott a csatornát, ahol gyakornokból sztár műsorvezetővé nevelődött.

Szerinte sok ember vált bizonyos idő után munkahelyet, így az ő döntésén sincs mit csodálkozni, ettől ő még nem áruló. Hálás az RTL Klubnak, de szerinte a csatorna is profitált a munkájából, azzal ugyanakkor számolt, hogy a lépésének nem éppen kellemes következményei is lehetnek.

"Miért nem kezdtem korábban tárgyalni a főnökeimmel? Mert a döntésem egyáltalán nem alku kérdése volt. Nem is szerettem volna erre használni ezt a helyzetet.

Mérlegeltem, döntöttem, és azonnal jeleztem is. Ezért lehetett váratlan. Pontosan tudom, mi áll a szerződésemben, és vállalom is minden fronton a következményeket a benne foglaltak szerint" - írta.

Szerződést szegett

Mivel szerződés kötötte az RTL Klubhoz, egyes értesülések szerint a csatorna 50 millió forint körüli összegre is perelheti, amit várhatóan a TV2 fog helyette kifizetni - ezt állítólag szerződésbe foglaltatta velük, számítva erre az eshetőségre.

Döntését és indoklását sok néző nem tudta megérteni, amiért ki is osztották a Facebookon. Sokan savazták, amiért két-három hónapos kisgyereke mellett máris dolgozni kezd, de legalább ennyien voltak, akik megvédték: szerintük nincs azzal semmi gond, ha heti egy napon pár órát a kisbabája nélkül tölt, hisz az idő alatt a kicsi akár alhat is, észre sem veszi az édesanyja távollétét. A többségnek az nem tetszett, amilyen módón csatornát váltott és ahogyan azt indokolta.

"Ez nem árulás, de szerintem az új munkahelyén is ugyanazt fogja csinálni, tehát az új feladat hamis indok. És igen, nem kéne otthagynia a 2 hónapos gyereket." - írta  Femina.hu Facebook-oldalán az egyik hozzászóló.

"Mások is váltanak munkahelyet mondja ő. Csak azért kicsit kilóg a lóláb, hogy épen most jött rá, hogy már eleget dogozott az RTL ér. Gond van mostanában a csatorna tájékán, így még időben megpattan" - így egy másik.

Sebestyén Balázs, rádiós és televíziós műsorvezető

Egykori kollégája, Sebestyén Balázs, akivel 2010-ben közösen vezették az X-Faktort, etikátlannak nevezte Ördög Nóra lépését. Mint mondta, valószínűleg ő sem az RTL Klubtól fog nyugdíjba menni, de a távozását nem ilyen módon tudatná - alkalmat sem adva a munkáltatónak az esetleges tárgyalásra.

"Kész tények elé állítani a munkáltatót, és meg sem adni annak a lehetőségét, hogy az adjon egy jobb ajánlatot, nem etikus, sőt, mi több, egyfajta morális árulás. Nem etikus már csak azért sem, mert a csatorna és a munkatársai is megérdemelték volna, hogy tudjanak arról: Nóra tárgyal mással, és azért sem, mert 13 év után nem szerencsés a konkurenciánál elvállalni egy olyan műsort, amihez hasonló az eredeti csatornáján is éppen akkor fut majd" - nyilatkozta a Borsnak.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója sem fogta vissza magát, miután másodkézből értesült Ördög Nóra csatornaváltásáról.

"Mi tiszteletben tartottuk azt a kérését, hogy hadd foglalkozzon most a gyerekekkel, hát ezek szerint ez mégsem volt olyan fontos számára. Azt sem nagyon értem, milyen új kihívásokról lehet szó, hiszen vélhetően a TV2-n is ugyanazt fogja csinálni, amit nálunk" - reagálta az Index megkeresésére.

Ördög Nóra utoljára a Morning Show július 10-i műsorában szólalt meg, amikor Sebestyén Balázsnak sírva indokolta meg a csatornaváltás okát, de ettől függetlenül az újságok találtak maguknak témát, ha mást nem a műsorvezető fizetésének összegét vesézték ki.

Az egyik bulvár napilap havi 2 milliós összegről ír, amibe beleszámolják a sztár reklámbevételeit is - igaz, ezt sem a csatorna, sem a műsorvezető nem erősítette meg. Figyelembe véve, hogy Ördög Nóra egy nemzetközi élelmiszer-üzletlánc és egy világhírű kozmetikai cég arca is, reális összeg, ennyit egy kevésbé ismert színésznő is keres reklámarcként.

"Nem az ő hibája, hogy ennyit fizetnek neki. Vannak túlfizetett szakmák és emberek. Pl a focisták." - írja egy kommentelő.

"Nóra közismert személy, műsorvezető, akit százezrek/milliók néznek a tvben. Akkor most ő havi 100.000 Ft-ot kéne keressen? Kiegyeznek egy fizetésben, aztán van, hogy műsort vezet, van, hogy nem. Mit kell ezen csodálkozni es ócsárolni őt? Az orvosok, ügyvédek es üzletemberek is jól keresnek, villájuk es drága autóik vannak. Ócsároljam őket? Nem mindenkinek van tudása, tehetsége es szerencséje, hogy jól fizető pozícióhoz jusson. De erről az nem tehet, akinek meg van." - írja egy másik hozzászóló a témában.

Ördög Nóra csatornaváltása a nyári uborkaszezonban várhatóan még jó ideig téma lesz, sőt, biztosak lehetünk benne, hogy amikor elindul a TV2 őszre beharangozott nagyszabású műsorának a promóciója, ismét terítékre kerül.

Fotó: TV2 Sajtószoba

Ezt is szeretjük