A díszletet is szétverte! Ónodi Eszter pánikrohamot kapott a forgatáson

Ónodi Eszter a Houdini forgatásán kapott pánikrohamot.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ónodi Eszter a díszletet is szétverte a Houdini című film forgatásán, mert pánikrohamot kapott.

A színésznő a részleteket Jakupcsek Gabriella M1-en futó talkshow-jában mesélte.

Szétverte a díszletet

Ónodi Eszter dublőr nélkül légtornázik a cirkusz kupolájában az Aglaja filmben, majd a színpadon forog egy karikán, pánikrohamot mégsem ennek az 53. Monte Carló-i Televíziós Fesztiválon díjnyertes filmnek a forgatásán kapott.

A minden idők legnagyobb szabadulóművészének tartott Harry Houdini életéről forgatott filmben állították az alkotók nehéz feladat elé.

- Houdininek volt egy híres jeges száma: egy hídról lekötözve beleugrott az East River folyóba, ahol a sötétben egy trükk által szabadította ki magát. A mi filmünkben az illuzionista még a pályája elején jár, és eltaktikázza magát, elfogy az oxigénje, és nem találja a kijáratot. Én az anyját játszottam, aki ebben a helyzetben mint egy vízió megjelenik neki, és mutatja neki a kiutat - kezdte a mesélést. 

A legelső forgatási napon annyit kérdezett tőle a rendező, hogy tud-e úszni, majd a legutolsó forgatási nap előtt három nappal fölhívta a producernő azzal, hogy ne aggódjon, ott állnak majd az orvosok, a kaszkadőrök, minden rendben lesz. Három perccel később a kaszkadőr szakértő is jelentkezett, akkor derült ki, hogy búvárkodnia is kell. Ekkor már elkezdett izgulni.

Houdini anyja

A színésznő azonban nem az a fajta, aki egy jól megírt szerepről lemond egy kis félelem miatt, pedig hétköznap félve megy végig a körfolyosón.

- Eljött a felvétel időpontja, ahol a medence közepén lévő jég alá kellett beúszni, de semmit nem láttam, olyan sötét volt minden, és pánikrohamot kaptam, megpróbáltam a leggyorsabb úton kiszabadulni. Szét is vertem a díszletet, mert utat törtem magamnak - elevenítette fel a jelenetet.

- Szépen lassan megoldottuk a helyzetet, mert azt mondtam magamnak, hogy vagy szépen kisétálok a vízből azzal, hogy ezt én nem tudom, vagy pedig elkezdek vakon bízni a körülöttem lévő öt emberben, és a kezükbe adom az életemet. És végül is nagyon koncentráltan megoldottuk, fél nap alatt felvettük ezt a jelenetet - mondta.

A History Channel négyórás Houdini-sorozatát, amelyben Adrien Brody és Kristin Connoly játssza a főszerepet, Houdini anyja pedig Ónodi Eszter, októberben kezdték el forgatni Budapesten. A szabadulóművész Weisz Erik néven született a magyar fővárosban egy rabbi fiaként, ezért döntöttek úgy, hogy nálunk készítik el a filmet. Az illuzionista négyéves volt, amikor családjával áttelepültek az Amerikai Egyesült Államokba.

Fotó: MTVA/Nagy Zoltán, Facebook/Ónodi Eszter

Ezt is szeretjük