Elegáns karácsony: stílusos Huawei ajándékok az ünnepekre (x)

Sokan gondolják úgy, hogy karácsonyra nemcsak apró ajándékokat, játékokat, ruhadarabokat szereznek be, hanem különféle műszaki eszközöket vásárolnak, amelyek sokáig jó szolgálatot tesznek. De miért ne lehetne egy ilyen eszköz egyben igazán stílusos és elegáns is?

2100x1400 (4)
beauty and style
Top olvasott cikkek

A számítástechnika hőskorában az eszközök tervezésénél nem a stílus volt az alapvető szempont. Böhöm monitorok, hatalmas asztali gépek, piszkosfehér borítású kiegészítők uralták a 90-es éveket, és egyben komolyan berögzült a közfelfogásba, hogy egy műszaki cikk bizony inkább praktikus, mint szép. Szerencsére manapság már nem ez a helyzet: a technológiai fejlődés egyre kisebb és vékonyabb eszközöket eredményez, így már a tervezők is odafigyelhetnek arra, hogy az újdonságok elegáns megjelenést kaphassanak: egy-egy jól megválasztott okosóra, laptop vagy telefon egyben divatkellék, státuszszimbólum is lehet.

Laptop

Jó példa erre a Huawei MateBook X Pro laptop, amely nem csak hihetetlen vékonyságával és csodásan kidolgozott, gyémántvágású, homokfúvott fém készülékházával hódít. A „galaktikus szürke” és „smaragdzöld” árnyalatokban elérhető eszköz ugyan első ránézésre kifejezetten kompakt, ám a hihetetlenül vékony kávák miatt ez szinte egyáltalán nem vesz el a kijelző méretéből.

840x560 1 (2)

Nem is szabad, hiszen maga a panel is egy stílusgyakorlat: a 3000x2000 képpontos, teljes sRGB színskálát lefedő megjelenítő csodaszép képet ad, ráadásul az extra képarány lehetővé teszi, hogy még több mindent elhelyezzünk rajta munka közben.

Okosóra

Ha egy üzleti megbeszélésen megcsodálják a MateBook X Prót, az ámuldozás folytatódhat a Huawei Watch GT3 okosórákra nézve is. A gyártó ugyanis szakított azzal a beidegződéssel, hogy a modern okosórák egyfajta techjátékszernek tűnnek, a Huawei Watch GT3 modellek a klasszikus óraformát követik. A női és férfikiadásban egyaránt elérhető órák egyszerre adják át az elegáns, hagyományos formavilágot és a legmodernebb tudást.

840x560 2 (3)

Az alapvető okosórás funkciók mellett például olyan fejlett egészségügyi és fitneszfunkciókkal ruházták fel őket, mint a véroxigénszint folyamatos figyelése, a szívritmus pontos mérése, a több mint 100 mozgásformát ismerő „személyi edző” vagy a bluetooth-alapú hívásindítás és -fogadás. Ráadásul átlagos felhasználás mellett akár 14 napig is bírják töltés nélkül, így nem kell azon aggódnunk, hogy a legrosszabb pillanatban szorulunk egy fali csatlakozó közelségére.

Telefon

Manapság már egy telefonnak sem kell ugyanolyan átlagos, fekete téglalapnak kinéznie: a Huawei nova 9 esetében az enyhén ívelt elő- és hátlappal érkező külső is prémium érzetet sugároz: a készülék mindössze 7,77 milliméter vékony, ezért a hatalmas, 6,57 hüvelyk képátlójú kijelző mellett is elegáns és légies kialakítású. Maga a kijelző egyébként full HD+ felbontású, de a részletesség mellett színgazdagságával is lenyűgözi a felhasználókat, a P3 színskála és az 1,07 milliárd megjeleníthető szín a legprofibb monitorokkal és tévékkel van egy szinten. A 120 Hz-es képfrissítés és a 300 Hz-es érintési frissítés miatt a megjelenő videók és játékok még simábbak és életszerűbbek lesznek, az ujjmozdulatainkat pedig a legapróbb késleltetés nélkül követi a telefon reakciója.

840x560 2 - Copy

A csodás kijelző alatt erős hardver dolgozik, és egy különleges hűtési technológia segít abban, hogy a mobil használat közben se melegítse a tenyerünket. A telefon hátlapi kamerarendszerében a fő lencse 50 megapixeles, magas fényérzékenységgel ellátott modell, amelyet egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű kamera, egy 2 megapixeles mélységérzékelő és egy makrólencse is segít. Az előlapon 32 megapixeles szelfikamerát találunk, amely szintén jóval részletgazdagabb, mint az általában használt mobilos szelfiszenzorok többsége. De ez még mind semmi: a nova 9-ben ugyanis fejlett hardveres és szoftveres megoldások segítik azt, hogy a hátlapi, de még a szelfikamerával is kristálytiszta, dinamikus képek és videók készülhessenek akár az éjszaka közepén is - akár teljesen automata üzemmódban.

Fülhallgató

Végül pedig ejtsünk szót a fülhallgatókról! 2021-ben már nem menő összegubancolódott vezetékekkel bajlódni, de a vezeték nélküli fülesek között még akadnak szép számmal gyengébb hangminőségű, keveset bíró modellek. A Huawei FreeBuds 4i azonban egyrészt aktív zajszűrő képességeivel segít abban, hogy a külvilág ne zavarja sem a zenehallgatást, sem a telefonálást, másrészt hangzása is kiemelkedő: zenehallgatás közben előtűnnek olyan apróságok is, amik egy átlagos fülhallgatóban észrevétlenek maradnak. A magasabb hangok és a basszusok is ugyanolyan dinamikusak, és szinte hallani azt is, ahogy az énekes levegőt vesz a mikrofon előtt.

840x560 3 (6)

A stílusos, alig észrevehető kialakítása, szinte észlelhetetlen tömege miatt kényelmes és elegáns, ráadásul könnyen kezelhető és sokáig is bírja egy feltöltéssel, így kiváló társ lehet az összes eddig felsorolt eszközhöz - vagy minden egyébhez. Ha tehát az a kérdés az idei ünnepi készülődésben, mi az a műszaki ajándék, ami egyszerre praktikus, sokat tudó, erős, de eközben stílus és elegancia terén sem vall szégyent, a válasz a Huawei!

(Képek forrása: Huawei)

Ezt is szeretjük