3 hónap után találták meg a magyar énekesnőt és 3 éves kislányát
Nkuya Soniát és kislányát a francia rendőrség találta meg.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Franciaországban fogta el a rendőrség Nkuya Soniát és hároméves kislányát, akik ellen tavaly december eleje óta hazai és nemzetközi körözés volt érvényben.

A Megasztár 4 felfedezettje a Blikk értesülései szerint valószínűleg Angliába szeretett volna utazni, hogy rendezze a jó ideje húzódó gyermekelhelyezési ügyet.

Három hónap után találták meg

A 24 éves énekesnő 2014 tavaszán tárta a nyilvánosság elé kálváriáját. Kislánya 2012 februárjában Londonban jött világra, de Annabella édesapjával már a kicsi születése előtt megromlott a viszonyuk, sokszor veszekedtek is, mert Sonia haza szeretett volna költözni, párja viszont maradt volna Angliában, még a kicsi útlevelét is elvette.

Nkuya Sonia végül 2013 nyarán úgy döntött, kilép a kapcsolatból, és hazaköltözik. A konzulátuson kellett segítséget kérnie, így kislányát egy egyszeri kilépést biztosító okmánnyal hozhatta Magyarországra. Itt rendezte be életét, a Sugarloaf zenekar énekesnője lett, kislánya nevelésében az édesanyja segíti.

A magyar állampolgárságú édesanyja gyermekelhelyezési pert, a külföldön dolgozó, szintén magyar állampolgár apa pedig kiadatási eljárást indított. Első fokon ez utóbbit Nkuya Sonia nyerte, azzal az indoklással, hogy a kislány életkorára való tekintettel az édesanyjától való elszakadás a kicsi életében törést okozna. Egy, a hágai egyezményre hivatkozó, jogerős másodfokú ítélet szerint viszont az ugyancsak magyar állampolgárságú Annabellának Londonban kell élnie.

A jogerős másodfokú ítéletnek Nkuya Sonia tavaly szeptember óta nem tett eleget, a rendőrségen leadott tartózkodási helyén sem a gyámhatóság, sem a végrehajtó nem találta, így december elején nemzetközi körözést adtak ki ellene.

Fotó: Frizbi Hajdú Péterrel

Ezt is szeretjük