Ő volt a Csinibaba szőke bombázója - 48 évesen is gyönyörű
A színésznő az elmúlt években és napjainkban könyvírással foglalkozik.

nagy-natalia-csinibaba-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagy Natáliát a L’art pour l’art Társulat Evetkéjeként ismerhette meg az ország a ’90-es években, majd az évtized végén a Tímár Péter rendezte Csinibaba című film Mancikájának bőrébe bújt. A butácska, szőke bombázó szerepe országos elismertséget hozott a színésznő számára, és valószínűleg örökre beírta magát vele a hazai filmrajongók szívébe. 

A Csinibaba bemutatása óta 21 év telt el, az elmúlt időszakban kevesebbet hallani a színésznőről, aki 2018. december 7-én ünnepelte 48. születésnapját.

Nagy Natália 48 éves

Nagy Natália még csak végzős gimnazista volt, amikor 1988-ban a L’art pour l’art Társulat tagjaként kezdett fellépni. Az abszurd humorral dolgozó produkciónak köszönhetjük a Besenyő család Evetkéjét és Irént, illetve a Bombanő című dalt is. 1991-ben önálló tévéműsort készítettek, melynek köszönhetően az egész ország megismerte a társulat nevét.

A színésznő az 1990-ben létrejött Holló Színház egyik alapító tagja is lett, majd később szerepelt a Napszínház társulatában, 1998-ban pedig az Operettszínház Hotel Menthol című darabjában. A L’art pour l’art Társulattal való együttműködése nagyjából a Csinibaba című film 1997-es bemutatójáig tartott. Mancika, a ’60-as évek Budapestjéről elvágyódó butácska, szőke szépség figurája azonban újabb filmszerepeket hozott a színésznő számára.

Nagy Natália a Csinibabában és napjainkban.
Nagy Natália a Csinibabában és napjainkban.
Fotó: Magyar Televízió, Facebook/Nagy Natália

Egy évvel később, 1998-ban láthattuk a Zimmer Feri című vígjáték Amálkájaként, 2004-ben pedig a Magyar Vándorban. A színészi feladatokkal párhuzamosan lemezei is megjelentek, 1998-ban a Zsákbamacska minden nő, 2001-ben pedig a Legyél állat! Három hangoskönyvet adott ki: 2004-ben az Égigérő füvet, egy évvel később A két Lottit, 2008-ban Kosztolányi Dezső játékos, tréfás művét, a Zsivajgó természetet.

Az ezredforduló táján férjhez ment, 2004-ben pedig megszületett Hanna lánya. Az első mesekönyve, a Nap születésnapja már lánya érkezése előtt a fejében volt, ám végül csak 2007-ben jelent meg. A verses mesekönyvet Szűcs Édua illusztrálta. Egy évvel később jelent meg a Lufimese. Mindkét könyvében továbbvitte azt a humort, amit korábban a színpadon megszokhattunk tőle. Nem meglepő, hogy ezen a területen is sikeres, hisz volt kitől örökölnie: édesapja Nagy Bandó András, 71 éves Karinthy-gyűrűs humorista, előadóművész, író.

Könyvei kereskedelmi forgalomban nehezen érhetők el, a nagy könyvesbolti dömping miatt férjével úgy döntöttek, inkább turnéznak a mesekönyvekkel, és családi eseményeken, strandokon, fesztiválokon megjelenve dedikáltatni is lehet őket.

Ezt is szeretjük