"Teljesen elgurult a gyógyszered!" Ezt művelte a TV2 sztárja az esti műsorban
Ez a négy páros jutott tovább A Nagy Duett döntőjébe.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Két dalt is előadtak A Nagy Duett elődöntőjébe bejutott párosok, akiknek mindegyike apait-anyait beleadott a továbbjutás érdekében. Keleti Andrea és Peter Srámek, Kulcsár Edina és Hevesi Tamás, Kucsera Gábor és Dér Heni, Pachmann Péter és Péter Szabó Szilvia, illetve Schobert Norbi és Keresztes Ildikó produkciói után csak úgy röpködtek a tízesek.

A műsor vége hatalmas meglepetést tartogatott, a zsűri sem tudta volna megtippelni, melyik páros búcsúzik közvetlenül a döntő előtt: a nézők szavazatai igencsak átírták a helyezési sorrendet.

Keleti Andi és Péter Srámek Elvis Presley Jailhoue rock című legendás slágerével úgy indította A Nagy Duett elődöntőjét, hogy azt bármelyik profi zenekar megirigyelhette volna. Szulák Andrea elámult, hogy Keleti Andi milyen őrül módon táncolt, de az még inkább lenyűgözte, hogy a pörgős tánc ellenére az ének is pontos volt. Kasza Tibi viccesen azt mondta, jó volt Peter Srámekben a fiatalkori önmagát látnia. Maximális pontszám lett a jutalmuk.

A fáraónak öltözött Schobert Norbi és a Kleopátra bőrébe bújt Keresztes Ildikó is hatalmas show-t csinált DJ BoBo Pray című számával. Szulák szerint Norbi fáraófitneszt mutatott be, amin nem lepődött meg, mert bármilyen koreográfiát is tanítanak be neki, ő visz bele egy kis fitneszt. A nehéz részekkel sem volt gond, de csak azért, mert azokat Keresztes Ildikó vitte. Cooky és Kasza tíz, míg Szulák Andi kilenc ponttal jutalmazta a párost, mert állítása szerint ő kicsit úgy érezte, kívül maradt a produkcióból.

Kulcsár Edina és Hevesi Tamás a pörgős számok után Balázs Fecó Maradj velem című dalával a nézők érzelmeire hatott. A zsűritagok elérzékenyültek, felállva tapsoltak, Cooky szeme is könnybe is lábadt. Szulák Andrea kiemelte: Edina profin megoldotta, amikor annyira a dal hatása alá került, hogy egy pillanatra elfelejtette a szöveget. Kasza azt mondta, ha ez nem az elődöntő, hanem a döntő lenne, kampányba fogna, hogy ők nyerjék meg. Nem lepődött meg senki azon, hogy maximális pontszámot kaptak.

"Fele produkciónál a fejemet fogtam, és nem láttam, de amit igen, az pazar volt" - mondta Kasza, aki azt is hozzátette, hogy Kucsera jó arányérzékkel vett vissza Heni produkciójából, nehogy az túl jó legyen. "Igaz, hogy Gábornak nagy ellensége a ritmus, a szöveg és a zene, de Henit nem tudja kizökkenteni" - dicsérte Kasza után Szulák is a profi énekesnőt, és azt is kiemelte, most először látta a kajakoson, hogy beleadott mindent, amit tudott. A zsűri - a páros esetében először - 30 pontra értékelte a produkciót.

Pachmann Péter és Péter Szabó Szilvia a Macskák című musicalből az Éjfél című számmal nyerte meg magának a nézőket és a zsűrit. Szulák szerint Pachmann tökéletesen hozta a mackómacskát: szerinte nagyon nehéz lehetett a szoprán után mélyebb hangon bekapcsolódnia, de a híradós ezt is remekül megoldotta. Cooky úgy vélte, a tévés szépen és egyre jobban énekel, minden jól áll neki, nem meglepő, hogy egy egész ország szereti. Maximális pontszámmal küldték le őket a színpadról.

Schobert Norbi és Keresztes Ildikó a Van Halen Jump című slágeréért már maximális pontszámot kapott. A zsűritagok leginkább a fitneszguru kivágott, testhezálló, pink szerkója mellett nem tudtak elmenni, Kasza közölte: Norbi mellbimbói örökre beleégtek a retinájába. Szulák szerint Schobertből kijött a törpeállat, Cooky pedig megállapította, hogy Norbi tudja, hogyan kell show-t csinálni.

Keleti Andrea és Peter Srámek Cee Lo Green Kung Fu Fighting című dalával is hatalmas sikert aratott. Görcs nélkül profik voltak, Cooky úgy vélte, bejutnak a döntőbe. Szulákot is lenyűgözték, szerinte látszik, mennyit energiát fektetnek minden héten egy-egy produkcióba. Jó koreográfia és ének, zseniális színpadkép - természetesen maximális pontszám lett a jutalmuk.

Kucsera Gábor és Dér Heni az UFO Napolaj című dalával forrósította fel a színpadot. Mindketten remekül kihasználták a testi adottságaikat. A zuhanyozó kajakosnak meg sem kellett szólalnia, máris tombolt a közönség. Cooky azon is elámult, milyen jól rappelt. Majka is megállapította, hogy sunyi bomba volt Kucsera, aki az elődöntőben dobta be magát igazán. "Béna volt, mégis lebilincselő volt nézni" - konstatálta Kasza. "Bevonultál a kultúrtörténelembe a Kucsera-féle diszkó totyorgóssal" - dicsérte Szulák. Cooky azt emelte ki, hogy először látta azt, hogy Kucsera jól érezte magát a színpadon. "Ezt szerintem közösen megvettük!" - kiáltotta a rádiós, és valóban, a páros ismét 30 pontot szedett össze.

Állva tapsolta meg a zsűri Kulcsár Edinát és Hevesi Tamást a Boney M. Rasputin című daláért. "Láttam rajtad, hogy teljesen elgurult a gyógyszered. Nem baj, imádunk" - mondta Szulák Andrea az énekesnek. Kulcsár Edina szerint a próbákon nem ilyen volt, őt is meglepte, mennyire átalakult partnere a színpadon. Kasza szerint nincsen miért nem maximum pontszámot adni nekik - a másik két zsűritag is osztotta a véleményét.

Pachmann Pétert és Péter Szabó Szilviát a Los Lobos Canción Del Mariachi slágeréért állva tapsolta meg a zsűri. Kasza ugyan cikizte a híradóst, mint pocakos Zorrót vagy Robotzsaru-mozgású hőst, de maga a produkció teljesen lenyűgözte. Szulák is remekül elszórakozott az előadáson. Mindhárom zsűritag tízessel jutalmazta a spanyolul éneklő párost.A szűri szavazatai alapján a sorrendet nem volt nehéz megállapítani, hiszen Schobert Norbi és Keresztes Ildikó első produkcióját leszámítva a párosok mindig maximális pontszámmal távozhattak a színpadról, a nézők szavazatai azonban már változtattak a helyezéseken, így nagy volt az izgalom, melyik páros esik ki. 

A műsorvezetők ezúttal is elmondták, hogy a továbbjutók neveit nem a helyezésük sorrendjében mondják ki, és az utolsó két színpadon maradó páros közül az egyik nem feltétlenül végzett az utolsó előtti helyen. Ennek ellenére sokakat meglepett, hogy Kulcsár Edina és Hevesi Tamás, illetve Schobert Norbi és Keresztes Ildikó tördelhette a kezét, melyikük esik ki. Végül a döntőbe az előbbi páros jutott tovább.

A kommentelők persze rögtön véleményt nyilvánítottak: egy részük szerint ideje volt Schobert Norbinak búcsúznia, csoda, hogy idáig eljutott, mások szerint viszont Kucsera sokkal gyengébb volt nála, még ha az elődöntőben meglepő show-t produkált is.

A június 5-i döntőbe bejutott négy páros mindegyike három dallal készül: kettőt az elődöntő végén osztottak ki nekik, a harmadikat pedig rendhagyó módon ebben az évben el is rabolhatják, vagyis bármelyik számot választhatják, amelyet valamelyik páros az idei A Nagy Duettben már előadott.

Fotó: Facebook/A Nagy Duett

Ezt is szeretjük