Müller Péter: "Én láttam utoljára élve Soós Imrét"
Müller Péter barátja és művésztársa volt a hivatalosan öngyilkosságot elkövetett színésznek.

soos-imre-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Müller Péter 50 évvel ezelőtt Részeg józanok címmel írta meg Soós Imre tragédiáját, aki barátja és művésztársa volt.  Azt csak kevesen tudják, hogy a 81 éves író, dramaturg, forgatókönyvíró, előadó volt az utolsó, aki életben látta a meg nem értett színészzsenit, akinek a kereken 60 évvel ezelőtt bekövetkezett halála máig nem tisztázott

- Belemenekült egy szerelembe, elvette feleségül azt a pszichiátert, aki ki akarta őt hozni a halálból, de végül mind a ketten meghaltak. Én ennek a közös halálnak a koronatanúja voltam. Én voltam az, aki utoljára látta őket élve éjjel fél egykor. Másnap reggel a rádió, amikor én már beértem a színházba, bemondta, hogy halottak - árulta el Müller Péter a Micsoda Nők! című műsorban. 

A sikeres regény újra terítékre került, hogy újra kiadják. Müller Péter átolvasta, és rádöbbent, hogy abban nem volt őszinte. 

muller-peter
Fotó: FEM3 Café

- Átírtam az egészet, mert kiderült számomra, hogy semmiben nem voltam őszinte. Bele voltam keveredve ebbe az egész ügybe. Még fiatal voltam, 19 éves, gátlásos, szűz. Belebonyolódtam ebbe az egész ügybe, és kimenekültem belőle azon az utolsó éjszakán. Ha én akkor nem menekülök el azzal, hogy jaj, egy balhét megúsztam, hanem őszinte vagyok, vállalom az érzelmeimet, amik hozzájuk és főleg női szereplőhöz kötött, akkor minden másképp történik  - osztotta meg a nézőkkel Várkonyi Andrea műsorában.

Soós Imre pszichiátriai kezelése alatt szeretett bele Perjési Hedvig doktornőbe, közös életük azonban házasságkötésük után néhány héttel, 1957. június 20-án egy tragikus és rejtélyes kettős öngyilkossággal végződött. Sokan a mai napig kétségbe vonják, hogy a színészzseni önkezével vetett véget életének. Ezt sokan azzal indokolják, hogy a helyszínen több tárgyat is elmozdítottak a nyomozás során, valamint nem vizsgálták meg azokat előírás szerint, másnap pedig már ki is takarítottak a lakásban. Egy harmadik személy bőrének darabját a sztár körme alatt találták meg. Sok tehát a kérdőjel, amire talán már soha nem kapunk választ. 

Ezt is szeretjük