Kíváncsi vagy ki lett a 2014-es magyar szépségkirálynő?
Most megismerheted
Tekints be velünk a szépségverseny színfalai mögé. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Augusztus 15-én az izgalom szinte tapintható volt a Corinthia Hotel báltermében. Végre aztán elhangzott a királynő neve, és a Miss International Hungary koronája Kármán Dalma fejére került. Kihirdették a Miss Grand Hungary nyertesét, Lukács Rékát és a Miss Beauty Pageant királynőjét Nyitrai Dalmát.

A három csodaszép kirlynő boldogan mosolyog. Ezt a megvalósult álmot hiehetetlen munka előzte meg a közel kilenc hónapos felkészülés alatt.

A kezdetek

A Miss International Hungary döntőjére már februárban lehetett jelentkezni, majd március 22-én a Buddha-Bar Budapestben lezajlott az első előválogató. A lányok farmerben, szűk pólóban és magassarkú cipőben vonultak fel a zsűri előtt. Áprilisban megtartották az extra előválogatót is a Griff Hotelben, így végül kialakult a kezdő mezőny, amelybe 60 lány kerülhetett be. A lányokkal ettől fogva már komoly szakmai stáb foglalkozott, hogy megtanulják, hogyan fokozható a szépségük.

A kör szűkült, és az április végén megtartott a középdöntő után már csupán 24 szépség folytatta a versenyzést. Ezekre a hölgyekre nehéz feladat várt: ők lettek az első hazai szépségverseny reality show, a Beauty Pageant szereplői. Az adássorozatnak köszönhetőn a közönség hétről hétre nyomon követhette a lányok sorsának alakulását, és a csapat zsugorodását, hiszen minden héten egy újabb jelölttől vett búcsút a zsűri és a lányok. A nézők szavazhattak is az általuk legszebbnek tartott három lányra.

Három hónap tanulás

A 24 hajadonra bizony rengeteg munka várt: minden hétvégén az ország legjobb szakemberei okították őket angolra, beszédtechnikára, járásra, és elleshették a profiktól a smink, frizura és öltözködés praktikáit is. Emellett számos rendezvényen vettek részt a lányok, miközben hétről – hétre egyikük számára véget ért az álom. A Beauty Pageant Reality Show alkalmával a zsűri és közönség döntése alapján kiszavazták azt, aki nem folytathatta tovább a versenyt. Július végére már csak 12 lány maradt, ők augusztusban felkészítő táborba vonultak.

A tábor

A lányok tehát búcsút vettek szeretteiktől, hogy a végső döntőig szigorúan beosztott napirend szerint teljes mértékben a nagy alkalomra koncentrálhassanak. A testileg és lelkileg is kimerítő időszakot szerencsére jól bírták a döntősök. Erre szükség is volt, hiszen a nemzetközi versenyre a kiválasztottnak egyedül kell kiutaznia és helyt állnia az egész világ előtt. Ahogy közeledett a döntő napja, úgy nőtt az izgalom a lányok körül.

A döntő

És megkezdődött a 12 legszebb lány küzdelme a koronáért. A nagyszabású estélyen számos sztárvendég fellépése fokozta a ragyogó hangulatot.
A versenyzőknek hihetetlenül nehéz dolguk volt, a zsűri számos kérdés segítségével igyekezett megtudni, ki a legrátermettebb közülük. A kör egyre szűkült, előbb három, majd további négy lánytól búcsúztak el az est folyamán. Végül az öt bent maradt lány angol nyelvtudásáról is számot adott, majd a rendkívül szoros mezőnyben végül kialakult a végeredmény.

A Brill Bird különdíjasa Kármán Dalma lett, a Közönség díját és a Miss Talent-nek járó szalagot Csernijenkó Patrícia nyerte el. A homokóra alakú szőke szépség, Kasza Fruzsina Miss Bikiniként tündökölt, Nyitrai Dalma pedig Miss Beauty Pageant Hungary lett, ennek köszönhetően ő a Tajvanban megrendezendő Face of Beauty International világversenyen képviseli hazánkat.

A verseny Miss Grand Hungary címmel járó koronáját Lukács Réka fejére tették, így ő mehet Bangkokba, hogy október 7-én a nemzetközi versenyen Magyarországot képviselje. Aki itt is nyer, az a békéért fog szót emelni a világ háborús övezeteiben.

A feszültség egyre nőtt, amikor elhangzott a második udvarhölgy, Polgár Dotti és az első udvarhölgy, Pető Laura neve. Végül megjelent a színpadon Ötvös Brigitta, a Miss International Hungary 2013 nyertese,a világverseny negyedik helyezettje, hogy átadja a gyönyörű koronát a leendő királynőnek, Kármán Dalmának.

Az ifjú királynő alig merte elhinni, hogy sikerült elnyernie az első helyet, bár pontosan tudja, hogy az legszebbnek járó korona csak a kezdő lépés a siker útján.

- A november 11-i Miss International World döntőig még majdnem három hónapom van, szeretném ezt az időt felkészüléssel tölteni, hogy a mi kis országunkban és a nagyvilágban is mindenki büszke lehessen rám - mondta örömmel Kármán Dalma.

Fejben dől el

Kármán Dalma koronáját az ágya mellett tartja, hogy minden reggel ez legyen az első dolog, amit megpillant.

- A Miss International Hugary versenyen tavaly is elindultam, de akkor még nem vettem komolyan - valotta be az ifjú királynő. - Most már tudom, hogy a sikerért nagyon keményen meg kell dolgozni, valójában fejben dől el az egész. Idén elhatároztam, hogy mindent beleadok és ennek meg is lett az eredménye. A jövőre induló lányoknak is csak ezt tudom üzenni: rajtatok múlik, az álmaitok megvalósítása!

Ezt is szeretjük