Kilép a sorozatból? A Barátok közt színésznője ősztől új szerepben bizonyít
Mérai Kata is alapító tagja az ősztől induló új Pólus film-SZÍNHÁZ-nak.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Mérai Kata, a Barátok közt Julija is alapító tagja az ősztől induló, vadonatúj színháznak, amely a Pólus Moziban nyitja meg kapuit. Szeptembertől így bőven lesz feladata a színpadon is játszó sorozatsztárnak, ám ez szerinte nem okoz majd neki gondot, a művészek hozzászoktak már a sokoldalú feladatokhoz.

Mérai Kata
A Pólus film-SZÍNHÁZ társulata

A 39 éves színésznő szerint igazi különlegesség a színház moziban történő elhelyezése, amire az országban még sehol nem volt példa.

Színházat alapított

- Ez egy saját finanszírozású színház, ami a mai helyzetben nehezen megvalósítható, de nem lehetetlen, hisz nyugaton a teátrumok jelentős része önfenntartó. Itthon is akadnak cégek, amelyek mecénásként szívesen támogatnák a jó előadásokat és műsorterveket - árulta el a Feminának Mérai Kata.

Szerinte manapság a mozik kihasználtsága sem teljes mértékű, tehát adta magát az együttműködés lehetősége, ha már úgyis ott a nézőtér. Emellett az is vonzóvá tette a létesítményt, hogy olyan helyszínen található, amely nagy tömegeket képes vonzani.  

- A Pólus mozi 2-es terme professzionális színpad-, fény- és hangtechnikát kapott, így születhetett meg a Pólus film-SZÍNHÁZ, amely immár gyermek- és felnőttelőadásokkal, sőt, teljes bérletsorozatokkal is várja a nagyközönséget szeptembertől - folytatta.

Kész az évadterv is: havi két előadással, két felnőtt- és egy gyermekbérlettel várják az igényes szórakozásra vágyókat.

I. Színháznyitó Fesztivál

A kezdeményezést hivatott beharangozni az a július 14-re a Pólus Center parkolójába tervezett ingyenes, I. Színháznyitó Fesztiválnak elnevezett rendezvény is, amelyet egy családi nappal kötöttek össze, és amelynek műsorvezetője Mérai Kata lesz.

A fesztiválon bárki bepillanthat a készülő előadások kulisszatitkaiba, és személyesen is találkozhat a Pólus film-SZÍNHÁZ társulatának művészeivel. Koncertek, musicalshow, operettműsor, sportbemutatók, nyereményjátékok, gyermekelőadások, kézműves foglalkozások és utcabál várják az érdeklődőket.
A nagyszínpadon délelőtt 11-től interaktív gyermekműsorok, rajzfilmdalok, valamint a Nefelejcs bábszínház szórakoztatja a kicsiket, akik ezen a napon Süsüvel, a sárkánnyal is találkozhatnak Bergendy István jóvoltából. A felnőtteket többek között Fenyő Miklós, Fehér Adrienn, Zöld Csaba és zenekara, a 21 GRAMM zenekar, a GNM Színitanoda növendékei és a Pólus film-SZÍNHÁZ társulatának tagjai várják.

A rendezvény további különlegessége, hogy a nagyszínpadon a műsorok jeltolmácsolás mellett zajlanak majd. A színház működésének fontos szempontja, hogy műsoraik - így ez a rendezvény is - az infokommunikációs akadálymentesítésnek köszönhetően mindenki számára élvezhetővé váljanak.

Fotó: Mérai Kata

Ezt is szeretjük