Otthonában gyilkolták meg! Holtan találtak rá a magyar divattervezőre

A rendőrség szerint lakásában gyilkolták meg a külföldön is sikeres divattervezőt, Király Tamást.

Megölték Magyarország nemzetközi viszonylatban is legismertebb divattervezőjét, Király Tamást vasárnap hajnalban saját lakásában.

A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Otthonában gyilkolták meg

A jelenleg rendelékezésre álló adatok szerint 2013. április 7-én hajnalban ismeretlen elkövető olyan súlyosan bántalmazott egy 60 éves férfit Budapest VIII. kerületi otthonában, hogy a férfi a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök a jelenlegi információk szerint betörésre utaló jeleket nem találtak, azt azonban már megerősítették a Magyar Távirati Irodának, hogy valóban Király Tamás az áldozat.

Az 1952. szeptember 13-án született Király Tamást a hazai divatvilág pápájának tartják, mivel kreációk és ruhák helyett "ruhaszobrokat" készített, akinek a ruhái lehettek képek, csillár vagy akár párnahuzat is. Színdarabokhoz is készített jelmezeket, de zenekarokat is öltöztetett. Legutóbb az Elle Fashion Show-n láthattuk, talpig rózsába öltözve.

Megindultak a részvétnyilvánítások

A divattervező Facebook-oldalán máris elkezdődtek a részvétnyilvánítások, a legelső emlékező bejegyzést azonban törölték.

Király Tamás volt az egyetlen magyar divattervező, akit a világon mindenhol elismertek, bemutatóit mindig nagy érdeklődés övezte. Mint egyik interjújában elmondta, sosem tanulta iskolában a szakmát, csak az élet okította, minden ösztönösen jött nála. Többször is megkapta azt a kritikát, mely szerint kreációi a mindennapi életben nem hordhatók, mire is úgy válaszolt, nagy kiterjedésű ruháit pont a villamosra ajánlja, hiszen akkor legalább nem tudják viselőjét lökdösni.

- Az átlagos ruhaviselet megőrjít. Ha egy ruha rád megy, tudsz benne járni, meg utazni, meg táncolni, akkor hordható. Ha esetleg túl nagy a ruha, akkor olyan helyre kell menni, ahol nagy a bejárat - nyilatkozta.

Büszke volt arra, hogy az utca emberével szerette bemutatni a kollekcióját, ahogy fogalmazott, a „csúnya embereket viszi a szépség kifutójára”, mert mindig is ellenezte a klasszikus modellséget. Fontos volt számára modelljei amatőrsége, és mindig csak egyetlen ruhát mutattak be, mert hitt abban, hogy a megfelelő személyiségre a megfelelő ruhát adja.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Leggyakrabban zárt ruhákat tervezett, mert szerinte akkor a leginkább szexi egy nő, ha minél kevesebbet mutat meg a bájaiból, ám a test izgató részeit hangsúlyozta, például a csípőre erősített kilengő részekkel.

Fotók: Facebook/Király Tamás

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük