Hiába küzdöttek az életéért! Cipő ma hajnalban örökre lehunyta a szemét
Hétfőn hajnalban elhunyt a Republic frontembere, Bódi László Cipő.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a családja és a rajongók is bizakodtak felépülésében, március 11-én hajnalban elhunyt a Republic frontembere, Bódi László.

Az énekes február 15-én rohamot kapott, beállt nála a hirtelen szívhalál. A kórházba szállítását követően orvosai mesterséges kómába helyezték.

Nem akart átültetést

A 47 éves Cipőnek korábban már volt egy szívinfarktusa, akkor orvosai tanácsára életmódot változtatott. Orvosai legutóbb azt nyilatkozták, csak a transzplantáció menthetné meg az énekest, ám ő ebbe nem egyezett bele, mint mondta, nem szeretne más szívével élni.

Februári kórházba kerülése után kezdetben még derűlátóak voltak a hozzátartozói is, ám bevizesedett a tüdeje is, ami még nagyobb megterhelést jelentett a szervezetének.

A hétvégén még olyan hírek láttak napvilágot, hogy az énekes felébredt a kómából, mozog és kinyitotta a szemét, ám ezek téves információkon alapultak.

Hétfőn délelőtt pedig az együttes menedzsere, Abella Miklós bejelentette, az énekes életét vesztette a hajnali órákban.

Örökre elment

Bódi László Ungváron született 1965. május 3-án, egyéves korában költöztek át szüleivel Kisvárdára. Ott járt iskolába, ott tanult zongorázni és játszott az egyik focicsapatban. A Bessenyei György Gimnázium tanulójaként zenekart alapított Cipőfűző névvel, innen ragadt rá a Cipő becenév is.

1990. február 23-án alapította a Republic együttest, és nyáron már a Beatrice koncertjein is felléptek, mivel Nagy Feró megkedvelte a zenéjüket. 1990-ben jelent meg az első nagylemezük Indul a Mandula! címmel, s azóta is ők az egyik legtöbbet koncertező zenekar az országban. 

Kétszáznegyven dalt szerzett eddig a Republicnak, de számos dalt írt Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is.

Cipő saját életét egy interjúban úgy összegezte: harmonikus elégedetlenségben telt. Magát paprikajancsi-alakként definiálta, és mindig hangsúlyozta, nem szeret élni. Egyetlen egy dologban volt biztos, aludni szeretett és a barátaival lenni.

Legközelebbi barátaiként Bródy Jánost, Cseh Tamást és Koncz Zsuzsát említette, akiktől nemcsak szakmai elismerést, de életre szóló barátságot is kapott.

Magánéletéről nem szeretett beszélni, de feleségével, Zsuzsával boldog életet éltek, 14 éves ikerlányait pedig mindenek fölött szerette.
Ezt is szeretjük