Hiába küzdöttek az életéért! Cipő ma hajnalban örökre lehunyta a szemét

Hétfőn hajnalban elhunyt a Republic frontembere, Bódi László Cipő.

Bár a családja és a rajongók is bizakodtak felépülésében, március 11-én hajnalban elhunyt a Republic frontembere, Bódi László.

Az énekes február 15-én rohamot kapott, beállt nála a hirtelen szívhalál. A kórházba szállítását követően orvosai mesterséges kómába helyezték.

Nem akart átültetést

A 47 éves Cipőnek korábban már volt egy szívinfarktusa, akkor orvosai tanácsára életmódot változtatott. Orvosai legutóbb azt nyilatkozták, csak a transzplantáció menthetné meg az énekest, ám ő ebbe nem egyezett bele, mint mondta, nem szeretne más szívével élni.

Februári kórházba kerülése után kezdetben még derűlátóak voltak a hozzátartozói is, ám bevizesedett a tüdeje is, ami még nagyobb megterhelést jelentett a szervezetének.

A hétvégén még olyan hírek láttak napvilágot, hogy az énekes felébredt a kómából, mozog és kinyitotta a szemét, ám ezek téves információkon alapultak.

Hétfőn délelőtt pedig az együttes menedzsere, Abella Miklós bejelentette, az énekes életét vesztette a hajnali órákban.

Örökre elment

Bódi László Ungváron született 1965. május 3-án, egyéves korában költöztek át szüleivel Kisvárdára. Ott járt iskolába, ott tanult zongorázni és játszott az egyik focicsapatban. A Bessenyei György Gimnázium tanulójaként zenekart alapított Cipőfűző névvel, innen ragadt rá a Cipő becenév is.

Magyar sztárok, akiket egy ország gyászol

Nézegess képeket!

Elolvasom
1990. február 23-án alapította a Republic együttest, és nyáron már a Beatrice koncertjein is felléptek, mivel Nagy Feró megkedvelte a zenéjüket. 1990-ben jelent meg az első nagylemezük Indul a Mandula! címmel, s azóta is ők az egyik legtöbbet koncertező zenekar az országban. 

Kétszáznegyven dalt szerzett eddig a Republicnak, de számos dalt írt Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is.

Cipő saját életét egy interjúban úgy összegezte: harmonikus elégedetlenségben telt. Magát paprikajancsi-alakként definiálta, és mindig hangsúlyozta, nem szeret élni. Egyetlen egy dologban volt biztos, aludni szeretett és a barátaival lenni.

Legközelebbi barátaiként Bródy Jánost, Cseh Tamást és Koncz Zsuzsát említette, akiktől nemcsak szakmai elismerést, de életre szóló barátságot is kapott.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Magánéletéről nem szeretett beszélni, de feleségével, Zsuzsával boldog életet éltek, 14 éves ikerlányait pedig mindenek fölött szerette.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük